Partout d.n.a.

Met onze ‘online tools’ kunnen werksessies en belangrijke vergaderingen gewoon doorgaan! Zo doen we dit samen met jou

Blog

Spectawat? Snapchat Spectacles, leuk speeltje of interessante marketing gadget?

Geschreven door Kristianne Lie Kwie op 11 augustus 2017

Snapchat Spectacles als marketing gadget

Spectacles, de bril van Snapchat (Snap Inc.) is sinds begin juni in Nederland te koop. Met deze bril kun je korte video’s (Snaps) opnemen die je op Snapchat kunt plaatsen (al dan niet in een story). Nu vinden wij deze bril niet alleen een leuke gadget (die zelfs nog dienst doet als ‘gewone’ zonnebril). Wij zien namelijk ook kansen voor marketingdoeleinden. Een nieuwe manier om ‘door de ogen van de consument’ te kijken of om iets ‘vanuit een andere visie’ neer te zetten. Gave nieuwe campagnes, dat kun je er mee!

Ter inspiratie

Je kunt letterlijk een kijkje in de keuken geven. Of achter de schermen. Nu heb je nog meer de mogelijkheid om fans mee te nemen door de ogen van bijvoorbeeld een merk of een ambassadeur. En het voordeel van deze bril ten opzichte van een video vanuit een mobieltje is het videopunt (vanuit de ogen) en dat je je handen vrij hebt.

Je kunt bijvoorbeeld letterlijk stap voor stap laten zien wat je met je handen aan het maken bent (koken, bakken, knutselen of repareren). How-to- of instructievideo’s terwijl je ziet wat je met je handen moet doen of hoe je ze moet houden.

Vergelijkbaar zijn tips voor bijvoorbeeld (top)sporters. Is het soms niet makkelijker dat je de instructie ziet vanuit de ogen van de persoon die de instructie geeft? Dat je ziet hoe hij zijn racket vasthoudt als de bal wordt teruggeslagen of hoe dat trucje met voetbal gaat en waar die persoon dan op let tijdens de uitvoering?

Maar je kunt mensen ook een sneakpeak geven of proberen een sfeer over te brengen van een bepaalde locatie. Zet hem maar eens op in een achtbaan, showroom of tijdens een ritje met de nieuwste fiets / auto / Formule 1 wagen. In het filmpje hieronder zie je bijvoorbeeld hoe mijn binnenkomst is als ik mijn dag begin bij Partout.

 

Nog even in het kort een aantal antwoorden op veel gestelde vragen over Snapchat Spectacles:

Hoe werkt het?

Zet de Snapchat Spectacles op, koppel hem aan je account en start met opnemen. Druk op de knop voor een Snap en maak mooie stories door meerdere video’s achter elkaar op te nemen. Importeer je Snaps, edit ze naar wens en klaar!

Hoe lang kun je achter elkaar opnemen?

Als je 1 keer op de knop drukt, maak je een video van 10 seconden. Als je nogmaals drukt, dan wordt je Snap 20 seconden en nogmaals voor een Snap van 30 seconden. Wil je de video eerder stoppen, houdt dan de knop ongeveer 2 seconden ingedrukt.

Hoeveel Snaps kun je opnemen?

Je kunt ongeveer 100 Snaps van 10 seconden opnemen op één batterijlading en je kunt in totaal ongeveer 200 Snaps opslaan op je Specs. Mocht je teveel Snaps maken, dan worden eerdere Snaps overschreven. Vergeet dus niet om af en toe je video’s te importeren. Je krijgt wel een waarschuwing als je opslagruimte bijna vol zit. De binnenste LED knippert rood en aan de buitenkant knipperen 5 LED’s drie keer.

Hoe lang gaat de batterij van de bril mee?

Door aan de zijkant van je Spectacles (links) te klikken, de kant waar de knop zit, kun je zien hoeveel batterij je nog hebt. Dit zie je aan de hoeveelheid witte LED-puntjes. Het opladen van je Spectacles duurt ongeveer 90 minuten. Je kunt je Spectacles ongeveer 4 keer opladen wanneer je Spectacleskoker volledig geladen is. In je Snapchat account kun je bij instellingen ook zien hoeveel batterij je nog hebt.

Hoe zit het met privacy?

Wanneer je een Snap aan het opnemen bent, dan gaat er op je Spectacles een ring lampjes/lichtjes branden. Op deze manier zien mensen dat je aan het filmen bent. Hiervoor geldt hetzelfde als met je mobieltje. Ga respectvol met andermans privacy om.

Als je de video’s importeert, zijn ze dan meteen van je bril af?

Ja, zodra je de Snaps importeert worden ze van de Spectacles gehaald en aan jouw herinneringen in Snapchat toegevoegd. Na import kun je de bril dus uitlenen en koppelen aan een ander account.

Benieuwd of Snapchat iets voor jou als merk kan zijn? Misschien kunnen we samen een creatieve brainstormsessie inplannen? En misschien handig om te weten: Wij hebben hem in huis, dus je kunt hem meteen zelf uitproberen!

Elke organisatie, project of probleemstelling vraagt om een andere aanpak van digital marketing om tot een optimaal resultaat te komen. Als Partout zijn we zo ingericht dat we voor iedere organisatie en elk digital marketing vraagstuk een passende oplossing bieden. Of dat nu de uitvoering van een project is van A tot Z, een training op maat of sparren met een expert, waarna je zelf verder aan de slag gaat.

9Vacatures open!