Typo3

Wil jij een website (op maat) laten ontwikkelen, waarbij flexibiliteit, open source, geen licentiekosten en gebruiksvriendelijkheid van het CMS belangrijk zijn? Dan is TYPO3 een geschikte keuze.

Wat is TYPO3?

TYPO3 CMS is een open source enterprise content management systeem. Een ideale keuze voor jouw volgende website of online platform? Met een actieve community die al sinds 1997 het platform aan het doorontwikkelen zijn, is TYPO3 een feature rich platform dat de mogelijkheid geeft om iedere online uitdaging aan te gaan. Van een kleine website tot grote multilanguage / multisites voor multinationals, TYPO3 schaalt met je mee. TYPO3 staat bekend om zijn vele features, met name ook voor content editors.

Wat zijn de features van TYPO3?

Met de sterke basis van TYPO3 als startpunt zetten we online ervaringen neer die jou gaan helpen bij jouw online succes. De gebruiksvriendelijke interface en intuïtieve tools zorgen ervoor dat een team efficient content kan publiceren en altijd de juiste boodschap kan overbrengen met behulp van afbeeldingen en video. Klanten die al met dit CMS werken, koppelen aan ons terug dat het eenvoudig en erg overzichtelijk werkt.

Hier een greep uit onze favoriete features voor editors:

  • Volledige vrijheid in opbouw van de pagina’s en een content hiërarchie via een boomstructuur. Dit zorgt ervoor dat je content altijd een plaats heeft binnen de website;
  • Een intelligent beheer- en bewerkingstool voor afbeeldingen. Hiermee kun je afbeeldingen bijsnijden die automatisch schalen naar een correct formaat. Dit neemt tijd, zorgen en frustraties weg bij het beheren van visuele content;
  • Ingebouwde scheduling op meerdere niveau’s zorgt ervoor dat je content van te voren kunt klaarzetten en getimed kunt tonen. Zo kun je zelfs op dagen waarop je bijvoorbeeld niet werkt relevante content publiceren;
  • Een volledige SEO-toolset die ervoor zorgt dat je marketingafdeling volledige controle heeft over hoe jouw website eruit ziet voor zoekmachines en social media kanalen;
  • Een ‘history en rollback’ systeem zorgt ervoor dat content wijzigingen worden bijgehouden en er op ieder moment terug gegaan kan worden naar een eerdere situatie;
  • Een goede zoekfilter om te kunnen zoeken in alle content;
  • Formulieren framework voor het flexibel opzetten van formulieren. Dit is te koppelen aan diverse finishers, zoals bijvoorbeeld opslag in de database maar ook een koppeling met een externe API;
  • Optioneel is het mogelijk om workflows in te richten. Dit geeft je de mogelijheid om voor je content een approval proces op te zetten, waarbij een user de wijzigingen klaarzet en iemand anders deze kan goedkeuren en publiceren. Ideaal als je online uitingen over meerdere schakels moet gaan;

Naast de features voor editors zijn er ook nog features die je op de achtergrond ondersteunen.

TYPO3 Security

Sinds het begin heeft security hoge prioriteit gehad bij TYPO3. Als enterprise CMS kun je ervan uitgaan dat jouw website gebouwd is op een platform dat veiligheid voorop stelt. Een dedicated security team en regelmatige security updates zorgen ervoor dat bugs en vulnerabilities snel gevonden en opgelost worden.

Ook zijn er mogelijkheden voor gebruikers om het rollen-/rechtensysteem op maat in te stellen. Op deze manier heb jij zelf in de hand wie waar toegang toe heeft, wat hij of zij mag zien en wijzigen.

Performance van TYPO3

TYPO3 bevat een intelligente caching functionaliteit. Dit betekent dat pagina’s snel laden en altijd up to date zijn met je laatste content wijzigingen.

TYPO3 als basis voor maatwerk

Met de sterke basis die TYPO3 levert is het een ideaal platform om uitbreidingen te doen die jouw specifieke use case vereisen. Koppelingen met externe systemen, tools voor je gebruikers, uniek concept? Binnen TYPO3 is het te realiseren, met alle voordelen en features die TYPO3 voor reguliere content ook heeft. Door de vele mogelijkheden die TYPO3 biedt zijn er weinig tot geen plug-ins nodig.

Partout als TYPO3 specialist

Partout heeft ruime kennis in het opzetten en beheren van TYPO3 websites/applicaties. De combinatie van deze kennis en de nauwe samenwerking tussen disciplines (DesignOnline marketingCRO en Development) zorgt ervoor dat alle aspecten meegenomen worden in de ontwikkeling van jouw website. Zo zorgen we ervoor dat we rijke online ervaringen neer kunnen zetten, die op gebied van zichtbaarheid en conversie goed scoren.

Enkele voorbeelden van websites die we onlangs met TYPO3 hebben gerealiseerd: BrainportMundialzToverland en Worldpack.

Wil jij aan de slag met TYPO3?

Overweeg je om aan de slag te gaan met TYPO3 en ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Wij kunnen je helpen bij het opzetten van een TYPO3 website design en het inzichtelijk maken van de mogelijkheden en kosten van een TYPO3 website. Wil je graag wat meer voorbeelden zien? Neem dan vrijblijvend contact op met een van onze specialisten.

Dit soort werk dus.

Als bureau ben je zo goed als je laatste projecten. Dat komt goed uit, want daar zijn we best trots op. Maar ons beste werk moet nog komen. Zullen we dat samen maken?

Wat kunnen we voor jou betekenen?

Neem direct contact op

Altijd open voor contact

Je kunt Jeroen Valkenburg altijd whatsappen of bellen via 06 535 870 19, ook 's avonds of in het weekend. Hij is onze digital strategy consultant en hoort graag van je.

Loop voorop, volg ons

Voor nieuws, updates en insider tips volg je ons op social media.

Kom ons bezoeken in Eindhoven

Vonderweg 22 (2e verdieping)
5616 RM Eindhoven
T +31 (0)40 285 15 25
hallo@partout.nl

we open digital