Social media bureau Eindhoven

Social media kanalen ontwikkelen zich snel en hun functionaliteiten worden constant geoptimaliseerd. Het is logisch dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Wat moet je inzetten voor jouw doelgroep en doel? LinkedIn, YouTube of Facebook, of toch alle drie? Partout opent het social media landschap.

Of je nu werkzaam bent voor een non profit organisatie, een spraakmakend consumentenmerk of voor een bedrijf met een B2B-focus, er liggen kansen op het gebied van social media. Ieder kanaal heeft zijn eigen doelgroepen, voor- en nadelen. We kijken samen waar de kansen liggen voor jouw organisatie. Samen stellen we heldere doelen en gaan we aan de slag om die te behalen. Of het nu gaat om branding of leadgeneratie. Samen komen we tot de kern; de juiste social mediakanalen inzetten om het maximale resultaat te behalen voor jouw bedrijf.

Wij openen de mogelijkheden van social media marketing

Consumenten zijn 24/7 online en dat verwachten ze ook van organisaties. Als bedrijf kom je met consumenten in contact door middel van social media kanalen. Dit wordt ook wel social media marketing genoemd. We willen niet alleen nieuwe consumenten bereiken, maar we willen ook waardevol blijven voor volgers en hun leven verrijken. Dit doen we met content die ze laat lachen, denken of een goed gevoel geeft. We adviseren over de geschikte sociale mediaplatformen voor je bedrijf en zorgen vervolgens dat deze optimaal worden ingezet.

Partout: hét social media bureau voor jouw bedrijf

Onze social media specialisten weten alles over social media en de algoritmes die erachter zitten. Wij laten zien hoe de inzet van social media marketing bijdraagt aan merkherkenning, merkvoorkeur en relaties met je doelgroep. Dit doen we onder andere door de juiste platformen in te zetten op het juiste social media inhaakmoment. Daarbij zoeken we naar de perfecte balans tussen de verschillende platformen. We vinden het belangrijk dat we flexibel en creatief zijn bij het creëren van de juiste social marketingstrategie. We begrijpen dat elk platform zijn eigen cultuur en taal heeft en daar spelen we met onze kennis, adviezen en content behendig op in.

Welke social media kanalen inzetten?

Liever je social media uitbesteden? Dat kan! Partout heeft ervaring met het inzetten van de volgende social media kanalen:

  • Facebook is een kanaal dat is gericht op bereik en interactie. Je kunt hier makkelijk de dialoog aangaan met je doelgroep en het is een goede manier om informatie met je fans te delen;

  • Op Twitter kun je korte en vluchtige berichten plaatsen. Twitter wordt bijvoorbeeld gebruikt als een vorm van klantenservice;

  • LinkedIn is het grootste online sociale netwerk voor zakelijke doeleinden. Je kunt contact leggen met je zakelijke netwerk;

  • YouTube kan je inzetten voor videocontent. Daarnaast is YouTube de tweede grootste zoekmachine ter wereld;

  • Instagram is een social media kanaal dat zich richt op snelle visuele content met mooie filters. Je kunt hier je verhaal vertellen door middel van beelden;

  • Ook Pinterest is gericht op visuale content. Dit social media kanaal richt zich met name op food, design en lifestyle;

  • TikTok is een snelgroeiend en vluchtig kanaal met een overwegend jonge doelgroep. Het kanaal is o.a. geschikt voor het verspreiden van creatieve, grappige en interactieve videocontent;

  • WhatsApp is het grootste messenger kanaal in Nederland en kan bijvoorbeeld worden ingezet als klantenservice kanaal;

  • Snapchat is een vluchtig kanaal met tijdelijke content en ‘gekke’ filters en heeft voornamelijk jonge gebruikers;

Heb je hulp nodig bij het structureren van jouw social media content? Lees hier meer informatie over ons voorbeeld van een contentkalender.

Social media strategie

De wereld van social media is constant in beweging. Veel kanalen en zoveel mogelijkheden, je zou erin kunnen verdwalen. Hoe maak je de juiste keuzes voor je organisatie? Dat niet wat je vandaag bedenkt, morgen weer achterhaald is? Wij helpen je bij het maken van een slimme social media strategie. Samen zorgen we voor meer naamsbekendheid op social media én blije klanten. En daar gaat het om!

Waarom social media strategie uitbesteden?

Een goede social media strategie is een van de sterkste marketingtools die je kunt inzetten voor jouw business. Een social media strategie zorgt ervoor dat je de juiste keuzes maakt over kanalen en budget, zodat je killer content helemaal tot zijn recht komt. Wij helpen je hier graag bij. Onze werkwijze? Begin bij de basis: je doelgroep is het fundament. We doen online- en offline onderzoek en betrekken data. Zo krijgen we belangrijke inzichten. Waar is de doelgroep? Waar liggen ze wakker van en waar worden ze blij van? En dan het klapstuk: hoe sluit je daar op aan met je social media strategie? Inzicht is rendement!

Voorbeeld social media strategie

Benieuwd naar een voorbeeld van het resultaat van een goede social media strategie? Lees de case van Autodrop en laat je inspireren. 

Adverteren op sociale media

Bovenstaande kanalen zijn geschikt voor het plaatsen van onbetaalde (organische) berichten, maar ook voor betaalde advertenties. Met social media advertising geef je een boost aan bijvoorbeeld een social media campagne, waardoor je een groter publiek bereikt. Een groot voordeel van adverteren op social media is de uitgebreide targeting mogelijkheden, waardoor je dus de boodschap kan laten zien aan een voor jouw samengestelde doelgroep. Voorbeelden van targetingmogelijkheden zijn: leeftijd, locatie, taal, opleiding, relatie, beroep of functie, interessegebieden, e-mail database of bezoekersgedrag op je website. Met deze specifieke targeting zorg je ervoor dat de juiste doelgroep, de advertentie ziet op het gewenste moment.

Geinteresseerd geraakt in onze social media advertising dienst? Kom dan vrijblijvend in contact met Partout, hét online marketing bureau in Eindhoven, en wij helpen je graag verder.

Waarom samenwerken met een strategisch social media bureau?

Uiteindelijk gaat het erom dat social media bijdraagt aan het behalen van je doelstellingen als onderdeel van de complete klantreis voor jouw product of dienst. Social media kanalen worden bij campagnes gebruikt als onderdeel van een brede campagne of als een alleenstaande advertentiecampagne.

Partout is gespecialiseerd in social media marketing en kan jouw bedrijf hierbij helpen. Voor bedrijven die social media uit willen besteden, nemen we de gewenste werkzaamheden uit handen. Voor andere organisaties zijn we betrokken bij campagnes of haken we aan als sparring partner. Ben je geïnteresseerd in wat wij voor jou kunnen betekenen op het gebied van social media marketing? Je kunt altijd contact met ons opnemen voor social media advies.Ontdek samen met  Partout de social media kansen van jouw bedrijf.

Wil jij weten wat Social Media voor jouw bedrijf kan betekenen? Samen stellen wij de meest succesvolle Social Media strategie op, daarbij houden we rekening met jouw doelgroep en daarbij passende kanalen.
Kom in contact met een van onze social media specialisten

Wat kunnen we voor jou betekenen?

Neem direct contact op

Altijd open voor contact

Je kunt Jeroen Valkenburg altijd whatsappen of bellen via 06 535 870 19, ook 's avonds of in het weekend. Hij is onze digital strategy consultant en hoort graag van je.

Loop voorop, volg ons

Voor nieuws, updates en insider tips volg je ons op social media.

Kom ons bezoeken in Eindhoven

Vonderweg 22 (2e verdieping)
5616 RM Eindhoven
T +31 (0)40 285 15 25
hallo@partout.nl

we open digital