Strategisch Design

Strategie speelt een cruciale rol in het behalen van succes en resultaat. Maar dit is een lastig onderdeel voor veel bedrijven. Hoe kun je met elkaar beslissen waar je op lange termijn heen gaat? Waar moet de focus liggen om te blijven innoveren en hoe nemen we de daadwerkelijke stappen om iets écht te maken.

Collega die ontwerpstrategie uitvoert
Collega die ontwerpstrategie uitvoert

We hebben een manier nodig om een ​​strategie uit te voeren en dat vereist een methode, een nieuwe manier van denken. Met strategic design lopen we gefaciliteerd en procesmatig door de fases van onderzoek, beslissen, bedenken en uitvoeren. Dit doen we altijd met de gebruiker (jouw klant) als uitgangspunt. Met behulp van workshops doen we dit vaak samen in een team van Partout en de organisatie, maar ook met de eindgebruiker. Om ​​de juiste dingen te ontwerpen, is een strategische denkwijze vereist. En daar kunnen wij bij helpen!

Overal ter wereld zijn organisaties bezig met strategie en innovatie. De vele digitale veranderingen in ons dagelijkse leven zijn bijna niet bij te houden voor organisaties. De wereld van vandaag is digitaal en als bedrijf kan je niet achter blijven. Maar als er zo veel mogelijk is en je hebt maar een beperkte keuze van waarje je tijd aan kan besteden, waar kun je het meeste impact maken?

Een strategisch design bij Partout

Partout is je partner als het gaat om het (her)uitvinden van jouw digitale strategie. Met de nieuwste technologie kunnen we je bedrijfsmodel vernieuwen en de klantervaring verbeteren. We combineren jouw kennis van de markt met onze kennis van de online wereld. Voor onze werkwijze maken we gebruik van methodes zoals: workshops (design sprints), Growth Canvas en UX design-sessies. Met behulp van jouw input over de relevante informatie voor jouw doelgroep, stellen we een strategie en concept op.  

Hoe we strategisch design aanpakken

Om uit te zoeken waar je bedrijf voor staat en hoe we dit gaan uitdragen, moeten we eerst op onderzoek uit. We willen namelijk alles weten over je merk, de markt waarin je opereert, je klanten, de concurrentie en bedrijfsdoelstellingen. Deze informatie vormen we om in een verhaal en dit verhaal de grondslag voor de ervaring de we gaan creëren.

  • In workshops, werksessies nemen we jouw merk onder de loep. We interviewen potentiële en bestaande klanten om erachter te komen wat zij van je merk vinden. Onder andere met de input van klanten, kunnen we de bedrijfswaarden, het bedrijfsverhaal en je product op elkaar afstemmen. Vervolgens bepalen we samen hoe je merk eruitziet. Tijdens dit traject zijn we grondig. Soms zelfs een beetje vervelend. Waarom? Omdat we kritische vragen stellen, luisteren én nog meer vragen stellen. Maar alleen op die manier komen we tot inzichten, bruikbare ideeën en de meest effectieve en inspirerende merkstrategie of merkstijl;

  • Gewapend met zoveel mogelijk informatie, bepalen we vervolgens samen welke richting we opgaan en welk strategisch pad we kiezen. Daarbij haken specialisten van Partout aan. Denk hierbij aan webdevelopers, animator, marktonderzoeker en online marketeers;

  • Als alles klaar is het tijd voor de lancering van jouw nieuwe design. Na de lancering blijven we actief meten en bijsturen. Zodat we het optimale resultaat genereren voor jouw business.

De eerste stap in dit proces is onderzoeken wat je organisatie nu écht doet. Wat is de kern? Je denkt misschien dat je de antwoorden op deze vragen al hebt, maar we zijn graag even je kritische vriend. Vraag minstens vijf mensen in jouw bedrijf om jouw bedrijf in één zin te omschrijven. Als ze je allemaal hetzelfde antwoord geven: respect! Je doet het geweldig! Zo niet, dan is het tijd om je merk tot op de bodem uit te zoeken. Aan de slag met je merk? Tijd voor een kennismaking!

Veelgestelde vragen over Strategisch Design

Lees hier alle informatie over wat Strategisch Design is en waarom het jouw business vooruit helpt. 

Waarom Strategisch Design?

Strategisch design helpt je bij deze noodzakelijke beslissingen. Daarnaast is het moeilijk om verandering in strategie intern te verkopen. Vaak heeft iedereen zijn eigen mening en visie. Door in workshops te werken brengen we deze visies samen, maken we beslissingen en bedenken we mogelijkheden door echte samenwerking. We zorgen dat de neuzen dezelfde kant op staan. Wanneer iedereen een gezamenlijke visie heeft kunnen we pas echt stappen maken.

Wat is Strategisch Design?

Met behulp van strategisch design wordt er binnen het proces van innovatie, op een bredere, meer systeemgerichte manier toegewerkt richting een impactrijke oplossing. 

Dit soort werk dus.

Als bureau ben je zo goed als je laatste projecten. Dat komt goed uit, want daar zijn we best trots op. Maar ons beste werk moet nog komen. Zullen we dat samen maken?

Wat kunnen we voor jou betekenen?

Neem direct contact op

Altijd open voor contact

Je kunt Jeroen Valkenburg altijd whatsappen of bellen via 06 535 870 19, ook 's avonds of in het weekend. Hij is onze digital strategy consultant en hoort graag van je.

Loop voorop, volg ons

Voor nieuws, updates en insider tips volg je ons op social media.

Kom ons bezoeken in Eindhoven

Vonderweg 22 (2e verdieping)
5616 RM Eindhoven
T +31 (0)40 285 15 25
hallo@partout.nl

we open digital