Web app development

Geen Android of iPhone app, maar een software oplossing die draait op een webbrowser. Dat is een web app!

Progressive web app laten maken
Progressive web app laten maken

Wat is Web App?

Een web app is een website die oogt en functioneert als een applicatie, maar zonder de lange doorlooptijden en hoge ontwikkelingskosten die bij een app komen kijken. Web apps zijn gebruiksvriendelijk omdat een gebruiker niet persé een app hoeft te downloaden en te installeren. Een werkende internetverbinding is vaak voldoende om de app te kunnen gebruiken. Hoe handig is dat!

Een web app, ook wel webbased applicatie genoemd, is een oplossing die draait binnen een webbrowser. Je gebruikt een web app op je mobiele telefoon, tablet of desktop en is een middenweg tussen een website en een mobiele applicatie. De gegevens van de web app worden online opgeslagen op een webserver, waardoor je 24/7 over dezelfde gegevens beschikt. Webapplicaties zijn volledig om maat gebouwd en zijn er in allerlei soorten. Grote kans dat je zelf al eens een web app hebt gebruikt zonder dat je het door had.

In de praktijk zien we dat slechts een beperkt aantal gebruikers bereid zijn om een app te downloaden in de App of Android store. In plaats daarvan navigeren mensen via de website naar de gewenste omgeving. Op het moment dat er met een web app een beleving gecreërd wordt die aansluit bij de verwachtingen en behoeftes van gebruikers, kun je ervoor zorgen dat de conversie hoger wordt. En daar kunnen wij bij helpen.

Verschil Web App en Native App

Maar wat is het grote verschil tussen een web app en een mobiele (native) applicatie? Een native applicatie wordt ook wel een mobiele app genoemd. Deze apps installeer je op je telefoon voordat je er gebruik van kunt maken. Je vindt mobiele apps in App Store of Google Play Store. Een web app hoeft niet gedownload te worden. In plaats daarvan kun je direct via internet naar de bestemming toe gaan door bijvoorbeeld de unieke URL te gebruiken in je browser. Een werkende internetverbinding is vaak voldoende om de app te kunnen gebruiken. Ook is de drempel om de app te gebruiken lager voor de gebruiker. Een native applicatie wordt volledig gebouwd en eenmaal in de Store is moeten alle veranderingen goedgekeurd worden door de Store. Bij een web app ben je niet afhankelijk van goedkeuring voor plaatsing in een applicatiestore.

Een web app wordt beheerd zoals een website en kan daardoor up-to-date blijven voor bezoekers. Een web app maakt het mogelijk om één generiek platform te ontwikkelen voor alle verschillende apparaten. Daarbij heb je tegenwoordig ook de mogelijkheid om in te haken op specifiek beschikbare sensoren zoals locatie of camera. Een ander voordeel aan een web app ten opzichte van een mobiele applicatie, zijn de (relatief) lage ontwikkelingskosten van een web app. Een nadeel: een web app moet altijd verbonden zijn met internet. Daarnaast heb je geen applicatiestore die kan dienen als distributiekanaal.

Web App laten maken door een web app ontwikkelaar van Partout

Er komt veel kijken bij het maken van een web app. Partout is jouw partner in dit proces. Elke app die wij ontwerpen, bouwen en publiceren is ingericht om jouw doelen te bereiken. Een belangrijk proces bij het ontwikkelen van een web app, is het bepalen van je doelgroep. Wat willen je bezoekers zien en wat onderscheidt jouw web app van concurrenten? Dit onderzoeken we. Bij Partout zijn User experience, het design van de app en de techniek daarachter, nauw met elkaar verweven. Maar met het maken van een killer app ben je er nog niet. We moeten blijven ontwikkelen, want concurrenten zitten niet stil. De web app moet gemonitord en geoptimaliseerd worden waar nodig is. Dit doen we aan de hand van data. Het grote voordeel is dat wij alle expertises onder één dak hebben. Hierdoor haken de juiste specialisten aan waar en wanneer nodig is. Dit werkt efficiënt én effectief. Ben je geinteresseerd geraakt in onze web app dienst? Partout, hét web development bureau in Eindhoven, helpt je graag verder!

Dit soort werk dus.

Als bureau ben je zo goed als je laatste projecten. Dat komt goed uit, want daar zijn we best trots op. Maar ons beste werk moet nog komen. Zullen we dat samen maken?

Wat kunnen we voor jou betekenen?

Neem direct contact op

Altijd open voor contact

Je kunt Jeroen Valkenburg altijd whatsappen of bellen via 06 535 870 19, ook 's avonds of in het weekend. Hij is onze digital strategy consultant en hoort graag van je.

Loop voorop, volg ons

Voor nieuws, updates en insider tips volg je ons op social media.

Kom ons bezoeken in Eindhoven

Vonderweg 22 (2e verdieping)
5616 RM Eindhoven
T +31 (0)40 285 15 25
hallo@partout.nl

we open digital