Op Workation in Madrid & Barcelona

Silvie van den Berg
Silvie van den Berg
Silvie van den Berg | Blog | 3 min leestijd | 3 januari 2023
Blog | 3 min leestijd | 3 januari 2023
Op Workation in Madrid & Barcelona

Het begin van het jaar is voor nieuwe plannen maken en terugblikken op het afgelopen jaar. Op bijzondere momenten, fijne vakanties en leuke feestjes. Wat is de moeite waard om dit jaar nog eens over te doen, en waar zetten we liever een dikke vette streep onder? In de eerste categorie komt één ding meteen oppoppen: onze workation naar Spanje.

Al veel collega’s gingen me voor; naar Malaga, Panama, Bali en Geneve, om maar een paar droombestemmingen te noemen. En waarom ook niet? Er zijn vooral voordelen. Met de tips die ik graag met je deel, maak jij er ook een succes van.

Hoe overtuig je je werkgever?

First things first. Jij kunt wel wilde plannen voor een workation hebben, maar niet alle werkgevers zijn per definitie enthousiast. Wanneer je bij Partout werkt is dat anders. Bij Partout is namelijk de heersende overtuiging dat een workation vooral veel voordelen brengt. Is jouw werkgever echter nog geen fan? Bereid je gesprek dan goed voor en zorg dat je inspeelt op de onzekerheden die bij je werkgever kunnen leven. Dat zal vaak te maken hebben met vertrouwen, controle of onwetendheid. We helpen je vast op weg.

  • Een nieuwe omgeving stimuleert creativiteit en zorgt voor een frisse blik.
  • Het bewust kiezen tussen werktijd en vrije tijd maakt je bewust van de noodzaak van een goede werk-privé balans. Daarin keuzes maken is een skill die jou en je werkgever altijd iets oplevert.
  • Over onduidelijkheden bij je werkgever kun je goede afspraken maken. Wat vinden zij belangrijk, qua bereikbaarheid bijvoorbeeld? Vooraf verwachtingen afstemmen geeft duidelijkheid en vertrouwen.
  • En last but not least; een werkgever die vrijheid geeft en een workation stimuleert, is een werkgever waar mensen trots op zijn en waar mensen graag voor willen blijven werken.
Op Workation in Madrid
Op Workation in Madrid

Madrid en Barcelona 💃🏽

Mijn workation bracht me naar Madrid en Barcelona. Een dikke vette aanrader. Want je werkende leven wil je combineren met het Spaanse leven, toch? Er is geen tijdverschil, en als je dagelijks werkt van 8.00 tot 14.00 maak je bijna een volledige werkdag, kun je om 14.00 je laptop dichtklappen en op een terras neerstrijken voor de lunch. Ideaal.

Van Madrid had ik weinig verwachtingen, maar wat een geweldige stad. Houd je van lekker eten, van tapas en paella, cava en sangria? Dan zit je hier goed. De eetcultuur is fantastisch; het stikt er van de authentieke barretjes, waar je overheerlijk en voordelig kunt eten. Klein minpuntje; deze bustling barretjes zijn wat minder geschikt om je laptop er open te klappen. Rustige grand-café’s waar je je goed kunt concentreren op je werk zijn moeilijk te vinden, maar ze zijn er wel.

Ik werkte graag in de bibliotheek van het Reina Sofia museum; een prachtige, indrukwekkende klassieke bibliotheek waar je wel mocht werken, maar niet mocht praten. Niet geschikt als je meetings hebt, maar dan kun je even opschuiven naar het naastgelegen grand café (dus toch). 

Boost je creativiteit

In een andere werkomgeving werken, stimuleert creativiteit, maar tijdens mijn workation kwam ik erachter dat dat vooral werkt als je er ook ruimte voor inbouwt. Als je van de ene in de andere Teamsmeeting valt, of als je een to-do-list afvinkt, maakt het eigenlijk niet echt uit waar je werkt. Een tip is om vantevoren op een rij te zetten waar je een dosis creativiteit bij kunt gebruiken. Welke vraagstukken vragen om een frisse blik? Blok een half uur of uur in je agenda om daar aandacht aan te besteden. Dat hoeft natuurlijk niet achter een bureau te zijn.

Andere tips voor een geslaagde workation

  • Bereid je goed voor; ga online op zoek naar geschikte locaties om te werken en check hoe je er komt vanuit de plek waar je verblijft.
  • Co-working spaces kunnen fijn zijn; ze bieden veel faciliteiten en je ontmoet er andere mensen die ook met hun werk bezig zijn. 
  • Vind je ter plekke een café of koffiebar? Check dan vantevoren of ze er oké mee zijn dat je daar werkt. Je zit net wat lekkerder als je weet dat je niet weggekeken wordt.
  • Investeer in tools waarmee je je verzekert van een stabiele en veilige internetomgeving.

Heb ik je enthousiast kunnen maken voor een workation?

Meer over een workation met je gezin lees je in het blog van collega Meike!

Wat kunnen we voor jou betekenen?

Neem direct contact op

Altijd open voor contact

Je kunt Jeroen Valkenburg altijd whatsappen of bellen via 06 535 870 19, ook 's avonds of in het weekend. Hij is onze digital strategy consultant en hoort graag van je.

Loop voorop, volg ons

Voor nieuws, updates en insider tips volg je ons op social media.

Kom ons bezoeken in Eindhoven

Vonderweg 22 (2e verdieping)
5616 RM Eindhoven
T +31 (0)40 285 15 25
hallo@partout.nl

we open digital