WordPress

WordPress is een open source CMS dat geschikt is voor de meest uiteenlopende websites. Bijna 60% van alle websites met een CMS maakt gebruik van WordPress.

Wereldwijd werken er duizenden developers achter de schermen mee aan dit meest toegepaste CMS waardoor het steeds verder wordt ontwikkeld, geoptimaliseerd en daarnaast gebruiksvriendelijk gemaakt. Het aantal WordPress plug-ins is overweldigend, voor elk denkbare toepassing is wel een plug-in beschikbaar. Niet zo vreemd dus dat steeds meer bedrijven ervoor kiezen een WordPress website te laten maken.

Wat zijn de voordelen van WordPress?

  • WordPress biedt een complete oplossing;
  • WordPress CMS is laagdrempelig, toegankelijk en te gebruiken met weinig technische kennis;
  • Uitbreidbaar door de beschikbaarheid van veel plug-ins;
  • Veel standaard website designs zijn al beschikbaar (WordPress website templates ook wel de WordPress themes genaamd);
  • Grote community;

WordPress plug-ins en themes

Het is verleidelijk om je mee te laten nemen door alle mogelijkheden die de WordPress community biedt. De kwaliteit van WordPress plug-ins varieert enorm, ze worden gemaakt door zzp'ers, bedrijven en enthousiastelingen. De keuze voor een plug-in heeft grote invloed op de stabiliteit en continuïteit van je website.

Aandachtspunten bij de selectie van een WordPress theme of plugin:

  • Hoe vaak is het geïnstalleerd?
  • Zijn er regelmatige updates (onderhoud en veiligheid) beschikbaar?
  • Is het compatibel met andere belangrijke WordPress plug-ins?
  • Geschikt voor SEO of ondermijnen ze de vindbaarheid van je website?

Is een WordPress CMS geschikt voor jouw website?

Wij hebben ruime kennis op het gebruik van WordPress als content management systeem. Overweeg je om aan de slag te met WordPress en ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Wij van Partout, hét web development bureau van Eindhoven, kunnen je helpen bij het selecteren van een geschikt thema, de kosten voor het ontwerpen van een WordPress website inzichtelijk voor je maken en ondersteunen bij het onderhoud van een WordPress website. Of wil je graag wat voorbeelden van een WordPress website zien? Neem dan vrijblijvend contact op met een van onze specialisten.

Case

Een pixelperfect website voor SeniorenPunt!

SeniorenPunt is ontstaan vanuit een samenwerking tussen woningcoöperatie Wooninc en verzorgingsorganisatie Vitalis. Het vraagstuk? Een compleet nieuwe website die senioren in de omgeving Eindhoven helpt bij het vinden van een geschikte (zorg)woning. Dit project is het perfecte voorbeeld van onze manier van werken en laat zien hoe vruchtbaar een samenwerking tussen UX-design en website development kan zijn. Het eindresultaat is een overzichtelijke WordPress site, volledig aangepast aan de behoeften van de doelgroep.

De nieuwe website creëert een informatievoorziening voor senioren, mantelzorgers en naasten over veranderende woon- en zorgbehoeftes. Belangrijk daarbij is dat informatie duidelijk en makkelijk te vinden is, afhankelijk van de behoeften en het vraagstuk van de doelgroep. Dit hebben we onder andere gedaan door het integreren van een duidelijke categoriestructuur op de website, zodat alle informatie duidelijk en snel te vinden is. Een ander belangrijk element dat we hebben laten terugkomen op de website zijn verhalen van leeftijdsgenoten. Zoals ervaringsverhalen van andere senioren, tips en actuele blogs, nieuwsitems en quotes.

Benieuwd geworden? Bekijk de website van SeniorenPunt!

Dit soort werk dus.

Als bureau ben je zo goed als je laatste projecten. Dat komt goed uit, want daar zijn we best trots op. Maar ons beste werk moet nog komen. Zullen we dat samen maken?

Wat kunnen we voor jou betekenen?

Neem direct contact op

Altijd open voor contact

Je kunt Jeroen Valkenburg altijd whatsappen of bellen via 06 535 870 19, ook 's avonds of in het weekend. Hij is onze digital strategy consultant en hoort graag van je.

Loop voorop, volg ons

Voor nieuws, updates en insider tips volg je ons op social media.

Kom ons bezoeken in Eindhoven

Vonderweg 22 (2e verdieping)
5616 RM Eindhoven
T +31 (0)40 285 15 25
hallo@partout.nl

we open digital