Winnaar Dutch Interactive Award (DIA)

Silvie van den Berg
Silvie van den Berg
Silvie van den Berg | Blog | 5 min leestijd | 13 juni 2023
Blog | 5 min leestijd | 13 juni 2023

Afgelopen donderdag vond de uitreiking van de Dutch Interactive Awards (DIA) plaats in de Beurs van Berlage in Amsterdam. Een evenement dat sinds 2010 jaarlijks wordt georganiseerd door Emerce en Dutch Digital Agencies. Hier strijden toonaangevende bureaus om een Gouden en Zilveren Award in 15 categorieën.

Winnaar

En dan de uitslag 🥁: In de categorie ‘Campaign’ is de Gouden DIA voor Partout en Jong & Je Wil Wat, voor de campagne die we ontwikkelden voor De Kindertelefoon: ‘Met de Kindertelefoon kun je over alles praten’. Een hele mooie bekroning op ons werk waar we uiteraard supertrots op zijn.

Het juryrapport: “In deze case springt eruit dat men toont de doelgroep goed te kennen. Er zijn herkenbare kleine momenten opgepakt en de uitvoering daarvan is goed vertaald. De momenten zijn uit het leven gegrepen, ieder kind op TikTok herkent zich erin. Daarnaast is het ook precies op het goede moment en op de juiste manier ingezet. De opzet maakt dat verschillende thema’s opgepakt kunnen worden. Al die elementen samen – het goed kennen van de doelgroepen en precies daarop toegesneden uitvoering – maken dat dit als campagne een zeer geslaagde case is.”

De Kindertelefoon

De Kindertelefoon is al sinds 1979 een begrip in Nederland en het is dan ook een eer om voor hen te mogen werken. Elke dag voeren vrijwilligers van De Kindertelefoon ruim 1.000 gesprekken met kinderen die anoniem hun zorgen delen. De boodschap van de Kindertelefoon aan jongeren is: ‘Met de Kindertelefoon kun je over ALLES praten. Dus ook over stress’. Aan ons de taak om deze boodschap op de meest effectieve manier, aansluitend bij de doelgroep én op de juiste kanalen onder de aandacht te brengen.

Samen met onze partner, jongerenexpert Jong & Je Wil wat zijn we erin geslaagd deze missie tot een succes te maken. We behaalden 5.000.000 views bij jongeren in de leeftijd van 13 t/m 17 jaar, op Instagram, Snapchat en TikTok, 14.000 clicks naar de website en 72.000 videothruplays met een relatief klein budget.

Benieuwd hoe we dat gedaan hebben? Hier lees je alles over de case: Social media campagne voor de Kindertelefoon - Bekijk de case | Partout

Teamwork

Teamwork makes the dream work, dat blijkt maar weer. Met de inspanningen van onze collega’s van Partout en van onze partner Jong & Je Wil wat hebben we een succesvolle campagne gecreëerd. Dat is ons dagelijks werk, maar daar staan we niet zo vaak bij stil. Deze award geeft ons dan ook een mooi moment om credits te geven aan alle betrokkenen.

Wil je meer weten? Neem dan gewoon eens contact met ons op.

Wat kunnen we voor jou betekenen?

Neem direct contact op

Altijd open voor contact

Je kunt Jeroen Valkenburg altijd whatsappen of bellen via 06 535 870 19, ook 's avonds of in het weekend. Hij is onze digital strategy consultant en hoort graag van je.

Loop voorop, volg ons

Voor nieuws, updates en insider tips volg je ons op social media.

Kom ons bezoeken in Eindhoven

Vonderweg 22 (2e verdieping)
5616 RM Eindhoven
T +31 (0)40 285 15 25
hallo@partout.nl

we open digital