UX & UI Design

Bij onze digitale producties staan het creëren van een optimale gebruikerservaring centraal. Het creëren van een ‘user experience’ waar bezoekers blij van worden.

UX UI design laten uitbesteden aan UX design bureau

Iedereen leeft tegenwoordig een deel van zijn leven online. De online ervaringen van mensen vermengen zich als nooit tevoren met de fysieke wereld. Dat betekent dat de online ervaringen die klanten met jouw organisatie hebben uitermate belangrijk zijn voor de relatie met jouw klanten. De grootste bedrijven investeren daarom ontzettend veel tijd in UX en UI design. Voor ons is dat vrij logisch. Een goed idee of product valt of staat met een goede ervaring voor je gebruikers. De ontwerpers bij Partout zijn je ideale specialisten om deze ervaring voor jouw bedrijf of merk te ontwerpen.

Wat is UX design?

UX staat voor User Experience, oftewel; de gebruikerservaring. UX-designers kun je ook wel de architecten van je digitale product noemen. Ze weten precies hoe alles gaat werken en hoe jouw klant gaat interacteren met je product. Als we het over UX/UI design hebben, praten we over het ontwerpen van digitale interfaces. Denk aan Apps, websites of E-commerce, kortom; alles op je beeldscherm. UX designers denken na over de fundamentele zaken als functionaliteiten en structuur van een digitale interface. Om te ontwerpen voor een goede gebruikerservaring bestuderen onze UX designers de behoefte van de klant én zakelijke doelstellingen van een organisatie.

Daarna bedenken we oplossingen die voor beide partijen zinvol zijn. Wij ontwerpen bijvoorbeeld manieren om het voor mensen gemakkelijker en leuker te maken om online een dienst te gebruiken. Onze UX designers zijn experts in cognitief gedrag. Door deze cognitieve kennis toe te passen op een design, zorgen wij ervoor dat jouw product of dienst meer gebruikers krijgt (en blijft houden).

Wat is UI design?

Met UI design, oftewel ‘User interface design’, doelen we op de visuele stijl van een digitale interface. Het gaat om wat een persoon ziet als hij digitaal op jouw online interface terechtkomt. Een UI designer zorgt ervoor dat een interface niet alleen esthetisch aangenaam oogt, maar zorgt er ook voor dat je website het merk belichaamt. Een goede interface maakt de taak van de gebruiker eenvoudiger en leuker. Onze UI designers weten dat een ontwerp pas succesvol is wanneer het op verschillende schermen gebruikt kan worden. Daarom is responsive design altijd belangrijk in het proces. Een website moet op desktop net zo goed werken als op tablets en smartphones. In deze digitale wereld waarin iedereen een smartphone gebruikt, is dit essentieel.

Design is hoe het werkt

Een design moet niet alleen visueel aantrekkelijk zijn, maar ook overzichtelijk, gebruiksvriendelijk en geoptimaliseerd voor zoekmachines en conversie. Bij het maken van een UX design brengen we verschillende disciplines samen:

Onze ontwerpers zijn gek op interactiviteit. Daarom maken we overal prototypes van. Zo kan jij gemakkelijk door de pagina's klikken alsof het al werkt én kunnen we testen of gebruikers het product écht snappen voordat het ontwikkeld wordt. Daardoor kun je al snel optimaliseren en je product nog beter maken. Door met verschillende disciplines samen te werken, maken we digitale ervaringen die klaar zijn voor de toekomst. De inzichten van ons marketingteam zorgen ervoor dat ontwerpen optimaal voldoen aan de richtlijnen van zoekmachines zoals Google. Het developmentteam implementeert de aangeleverde ontwerpen efficiënt, kwalitatief en met oog voor detail.

Onze UX designers ontwerpen graag met jou:

Omdat UX designers zich constant bezig houden het creatief oplossen van uiteenlopende zakelijke doelstellingen en gebruikersbehoeftes, zijn ze breed inzetbaar voor allerlei soorten digitale uitwerkingen. De moeilijkheden zijn wellicht anders, maar de gebruikers blijven in wezen hetzelfde. En wij ontwerpen uiteindelijk altijd voor mensen. Daarom ontwerpen we graag samen met jou en je team:

  • Marketing websites die helder communiceren en leads genereren
  • Contentplatformen die dagelijks inspireren
  • E-commerce sites die voor zorgen hoge conversies
  • Creatieve campagnes die unieke ervaringen bieden
  • (Web) apps die het leven gemakkelijker óf leuker maken

Partout: hét UI en UX design bureau voor jou

Goede gebruikerservaring betekent betere business. Bij Partout combineren we de kracht van onderzoek, design én technologie. We onderzoeken de gebruiksvriendelijke van jouw website en optimaliseren deze waar jij én je klant blij van worden. Wij weten wat er moet gebeuren om jouw UX en UI naar een hoger niveau te tillen. Een goede gebruikerservaring gaat namelijk verder dan iets creëren dat functioneert. Met onze designs voelen klanten zich begrepen, verrast en krijgen ze een glimlach op hun gezicht.

Bij Partout staat een goede gebruikerservaring centraal in alles wat we doen. Wij combineren het beste design met jarenlange ervaring in de digitale wereld. Partout heeft daarnaast creativiteit en technische skills allemaal onder één dak. Dus heb je alleen nog maar een idee en kan je onze hulp gebruiken? De UX & UI designers van Partout, het digital design bureau in Eindhoven, helpen je graag om een geweldig digitaal product neer te zetten. Converteert je website niet goed genoeg? Laat ons ernaar kijken en we lossen het op! Behoefte aan een (digitale) kop koffie om de mogelijkheden te bespreken? Wij houden van koffie!

Dit soort werk dus.

Als bureau ben je zo goed als je laatste projecten. Dat komt goed uit, want daar zijn we best trots op. Maar onze beste werk moet nog komen. Zullen we dat samen maken?

Wat kunnen we voor jou betekenen?

Neem direct contact op

Altijd open voor contact

Je kunt Jeroen Valkenburg altijd whatsappen of bellen via 06 535 870 19, ook 's avonds of in het weekend. Hij is onze digital strategy consultant en hoort graag van je.

Loop voorop, volg ons

Voor nieuws, updates en insider tips volg je ons op social media.

Kom ons bezoeken in Eindhoven

Vonderweg 22 (2e verdieping)
5616 RM Eindhoven
T +31 (0)40 285 15 25
hallo@partout.nl

we open digital