UX/UI Design

Contentplatformen, e-commerce, Native Apps en Web Apps, allemaal digitale producten waar we dagelijks mee te maken hebben. Sommige online producten zijn zo duidelijk en anderen leiden juist tot erge frustratie. Waar ligt dat verschil? Een groot succesfactor is een goed ontworpen gebruikerservaring.  Wil jij dat ook voor jou idee? Onze UX-designers helpen je! 

UX UI design laten uitbesteden aan UX design bureau
UX UI design laten uitbesteden aan UX design bureau

Samen met het team Technologie ontwikkelen wij digitale producten en diensten die er niet alleen goed uitzien, maar waarbij we je gebruikers écht kunnen helpen. Onze UX-designers hebben jarenlange ervaring in het ontwerpen van verschillende digitale producten en diensten in verschillende industrieën. 

Onderzoek met je doelgroep

Voordat we beginnen met ontwerpen, willen we eerst weten wat er belangrijk is voor jouw business en klanten. Daarom beginnen we altijd met een onderzoek. Wij willen namelijk alleen datgene ontwerpen wat ertoe doet. Een belangrijk onderdeel van het onderzoek? Interviews! We praten graag met de stakeholders van je bedrijf, met je klanten en/of gebruikers.  

Door de behoeftes van stakeholders inzichtelijk te maken, komen we stapje voor stapje tot een ontwerp. Bij Partout werken we altijd transparant. De onderzoeksresultaten worden met je gedeeld en we bepalen samen met jou en je team waar de focus ligt. 

Samen met jou het product vormen 

Om erachter te komen welke problemen we eerst tackelen, organiseren we workshops die helpen bij het keuzeproces. Tijdens deze workshops denken we oplossingsgericht en scheiden we hoofd- van bijzaken. Het doel? Het ontwikkelen van een strategie voor de ontwikkeling van het digitale product of dienst. Zodra het plan duidelijk is, volgt de volgende fase: ontwerpen! Onze UX-designers gaan aan de slag met het ontwerpen van deze eerste versie.  

Testen, analyseren en verbeteren 

We zijn van mening dat je pas weet of een ontwerp werkt als het is getest. Daarom houden we graag gebruikerstesten met jouw doelgroep om te kijken of de ontwerpen gebruiksvriendelijk zijn. Is dit het geval? Dan beginnen we met bouwen. Zijn er nog verbeterpunten? Mooi, dan kunnen we dit aanpassen vóór het product of dienst gebouwd is en hebben we kosten bespaard. Wij zullen de ontwerpen verbeteren tot je gebruikers blij zijn. 

Onze UX-designers ontwerpen graag met jou: 

Omdat UX-designers zich constant bezighouden met het creatief oplossen van uiteenlopende zakelijke doelstellingen en gebruikersbehoeftes, zijn ze breed inzetbaar voor allerlei soorten digitale uitwerkingen. De moeilijkheden zijn wellicht anders, maar de gebruikers blijven in wezen hetzelfde. En wij ontwerpen uiteindelijk altijd voor mensen. Daarom ontwerpen we graag samen met jou en je team: 

  • Websites met content die een helder verhaal neerzet waarmee ze potentiële klanten overtuigen. 

  • Contentplatformen die dagelijks inspireren

  • E-commerce sites die voor hoge conversies zorgen

  • Creatieve campagnes die unieke ervaringen bieden

  • (Web) apps die het leven gemakkelijker én leuker maken

Veel gestelde vragen over UX en UI Design

Wat is UX design?

UX staat voor user experience, ook wel gebruikerservaring genoemd. User experience (UX) design is erop gericht om de website aan te laten sluiten op de verwachtingen en wensen van gebruikers.  

Wat doet een UX-designer?

UX-designers kun je ook wel de architecten van je digitale product noemen. Ze weten precies hoe alles gaat werken en hoe jouw klant gaat interacteren met je product. UX-designers denken na over de fundamentele zaken als functionaliteiten en structuur van een digitale interface. Om te ontwerpen voor een goede gebruikerservaring bestuderen onze UX-designers de behoefte van de klant én zakelijke doelstellingen van een organisatie. Daarnaast bedenken UX-designers oplossingen die voor beide partijen zinvol zijn. Ze ontwerpen bijvoorbeeld manieren om het voor mensen gemakkelijker en leuker te maken om online een dienst te gebruiken. Onze UX-designers zijn experts in cognitief gedrag. Door deze cognitieve kennis toe te passen op een design, zorgen wij ervoor dat jouw product of dienst meer gebruikers krijgt (en blijft houden). 

Wat is UI design?

Met UI design, oftewel ‘User interface design’, doelen we op de visuele stijl van een digitale interface. Het gaat om wat een persoon ziet als hij digitaal op jouw online interface terechtkomt.  

Wat doet een UI-designer?

Een UI-designer zorgt ervoor dat een interface niet alleen esthetisch aangenaam oogt, maar zorgt er ook voor dat je website het merk belichaamt. Een goede interface maakt de taak van de gebruiker eenvoudiger en leuker. Onze UI-designers weten dat een ontwerp pas succesvol is wanneer het op verschillende schermen gebruikt kan worden. Daarom is responsive design altijd belangrijk in het proces. Een website moet op desktop net zo goed werken als op tablets en smartphones. In deze digitale wereld waarin iedereen een smartphone gebruikt, is dit essentieel. 

Wat is het verschil tussen UX en UI?

UX staat voor user experience en UI staat voor user interface design. Het doel van UI is om tot een betere en vriendelijkere gebruikerservaring te komen van een digitale interface, waarbij UX zich richt op de totale gebruikerservaring. UI draait vaak om het optimaliseren van de interface en de specifieke elementen daarbinnen en UX-designers zijn vaak gespecialiseerd in grafisch ontwerp. 

Projecten

Het digitale platform van Brainport Eindhoven: informatieve en gebruiksvriendelijk

Om het verhaal van Brainport digitaal op een gebruiksvriendelijke manier neer te zetten, hebben we onder andere gebruik gemaakt van motion design. Door met beweging te ontwerpen voelt alles levendig aan en komt het merk Brainport meer tot haar recht. Het design springt meer in het oog en helpt gebruikers lastigere interacties beter te begrijpen.
Lees meer over deze case

Een verhaal komt tot leven bij de nieuwe website van Toverland

Voor Toverland hebben we een geheel nieuwe digitale huisstijl gecreëerd. Het design is tot stand gekomen met behulp van workshops, aan de hand van een Design Sprint geïnspireerde opdrachten. Content is de basis voor de beleving, waarbij met name video en interactieve content het nieuwe merkverhaal van Toverland tot leven brengen. Geen acteurs of scripts, maar échte mensen met échte verhalen. Onze designers hebben een website ontworpen waar deze verhalen en beelden prachtig tot zijn recht komen. Het eindresultaat? Een fris, jong én dynamische uitstraling die helemaal past bij het imago van Toverland.
Lees meer over deze case

Cashflows Dit is het schoolvoorbeeld van een échte UX-case.

Voor Cashflows hebben we het team on-site ondersteund met het UX/UI van hun online betaaloplossingen suite CashflowsGo. Daarbij hebben we hen geholpen met het ontwerpen van de betaaloplossing voor de Engelse markt, wat Cashflows een concurrentievoordeel heeft opgeleverd. Dat alles binnen een gemakkelijk te gebruiken eco-systeem voor verschillende gebruikerstypes binnen het platform. Door deze intensieve samenwerking met het team van Cashflows hebben we niet alleen designs opgeleverd, maar er ook voor gezorgd dat het hele Business en Technologie team meer user-centered te denken en te werken.


Full service bureau

Naast het ontwerpen en valideren van je product of dienst, kunnen we het ook ontwikkelen en vermarkten. Wij zijn jouw full service bureau. We werken graag samen, geven richting of helpen je innoveren. Wanneer jouw digitale product groeit, groeit ook je organisatie. En wij ondersteunen je graag in deze groei.  

Wij zijn jouw UX/UI designbureau

Wij zijn van alle markten thuis. We kunnen jouw idee omzetten naar een tastbaar concept of een bestaand product in een supertof nieuw design-jasje steken. Daarbij kunnen we jouw nieuwe product of dienst vermarkten om de optimale conversie te realiseren. Alles onder het mom: samenwerken. Samen met het team van Partout, het digital designbureau in Eindhoven, maak je een gemakkelijk te gebruiken, prachtige applicatie die niet alleen voor je gebruiker werkt, maar ook jouw business laat groeien.   

Andere manieren waarop Partout jouw organisatie kan helpen
Kom langs en we sparren gratis over je project.

Wat kunnen we voor jou betekenen?

Neem direct contact op

Altijd open voor contact

Je kunt Jeroen Valkenburg altijd whatsappen of bellen via 06 535 870 19, ook 's avonds of in het weekend. Hij is onze digital strategy consultant en hoort graag van je.

Loop voorop, volg ons

Voor nieuws, updates en insider tips volg je ons op social media.

Kom ons bezoeken in Eindhoven

Vonderweg 22 (2e verdieping)
5616 RM Eindhoven
T +31 (0)40 285 15 25
hallo@partout.nl

we open digital