Partout d.n.a.

Met onze ‘online tools’ kunnen werksessies en belangrijke vergaderingen gewoon doorgaan! Zo doen we dit samen met jou

Blog

CBR slaat nieuwe weg in met Partout d.n.a. en Jong & Je Wil Wat

Geschreven door Vincent van Bergen op 6 oktober 2017

Het CBR wil jongeren die het rijbewijs willen halen zo vroeg mogelijk bereiken om ze zo de beste keuzes te laten maken over hun rij-opleiding. Na een pitch tussen verschillende bureaus heeft CBR uiteindelijk gekozen voor de combinatie Partout digital native agency en Jong & Je Wil Wat. Deze Eindhovense bureau’s brengen hun expertises bij elkaar voor het CBR. Een samenwerking met betrekking tot jongerencommunicatie en digital marketing, met als doel het ondersteunen van jongeren in het proces van het halen van je rijbewijs.

Campagne

Partout d.n.a. heeft voor het CBR een campagnewebsite gemaakt die aansluit bij de doelgroep van het CBR. Jongeren die hun rijbewijs willen gaan halen of daarmee bezig zijn. Het doel van deze campagnewebsite is het ondersteunen van jongeren en hun ouders in dit proces. Jong & Je Wil Wat heeft de communicatie getoetst en heeft advies gegeven over jongerencommunicatie.

Om de doelgroep te bereiken, wordt de campagne aangejaagd via social media kanalen. Ook wordt er gekeken naar vragen die gesteld worden in zoekmachines. Zo kan het CBR gericht antwoord geven, om zo de doelgroep te informeren en te ondersteunen.

CBR als informatiebron

“Het nemen van rijlessen en het uiteindelijk behalen van je rijbewijs is een spannende periode. Veel jongeren vanaf 17 jaar en hun ouders hebben hiermee te maken. Het CBR wil hen helpen in deze periode. Hoe gaat de weg er naartoe? Hoe vind je een goede rijschool? Waar moet je op letten? Maar ook tips voor het examen of de periode daarna zijn een toegevoegde waarde en geven een houvast tijdens deze spannende nieuwe stap.” Aldus Irene Heldens, woordvoerder CBR. De campagne is een co-productie van het CBR en de drie rijschoolbranche-organisaties BOVAG, FAM en VRB. Zij vertegenwoordigen ruim 1000 rijscholen.

Jongerencommunicatie en digital marketing

Partout d.n.a. en Jong & Je Wil Wat vullen elkaar goed aan. “Met onze inzichten over jongerencommunicatie en de kennis van Partout d.n.a. in digital marketing zijn we een goed team. Samen zorgen we ervoor dat het CBR jongeren op de juiste manier en via de juiste kanalen kan bereiken.” Zegt Nina Hoek van Dijke, owner van Jong & Je Wil Wat.

“Kanaalkeuze en de juiste inrichting hiervan is een belangrijk onderdeel waarin we elkaar kunnen versterken. Daarbij geloven wij in een persoonlijke aanpak. Wij geloven dat inspireren, helpen en informeren het nieuwe verkopen is. Één op één communicatie en inspelen op wat jongeren echt willen weten sluit daarom aan bij het doel van deze campagne van het CBR.” Aldus Jeroen Valkenburg, strategy director bij Partout d.n.a.

Elke organisatie, project of probleemstelling vraagt om een andere aanpak van digital marketing om tot een optimaal resultaat te komen. Als Partout zijn we zo ingericht dat we voor iedere organisatie en elk digital marketing vraagstuk een passende oplossing bieden. Of dat nu de uitvoering van een project is van A tot Z, een training op maat of sparren met een expert, waarna je zelf verder aan de slag gaat.

9Vacatures open!