Partout d.n.a.

Met onze ‘online tools’ kunnen werksessies en belangrijke vergaderingen gewoon doorgaan! Zo doen we dit samen met jou

Expertise

Responsive design

Onze designs zijn altijd vanuit responsive design ontworpen en binnen het principe ‘mobile first’. Zo zorgen we dat elk design op desktops, tablets en smartphones een goede gebruikerservaring heeft.

We kunnen tegenwoordig niet meer zonder onze smartphone of tablet. Dit geldt ook voor jouw doelgroep! In het jaar 2015 overstegen de mobiele zoekopdrachten het aantal zoekopdrachten op desktop. Dit zorgt er ook voor dat we onze online marketing strategie en webdesign hierop moeten aanpassen.

Wil je dat jouw website een goede gebruikerservaring biedt op zowel desktop als tablets en smartphones? Kies dan voor een responsive design website bij Partout digital native agency!

Wat is responsive design?

Responsive design is een toepassing binnen webdesign waarbij er – onafhankelijk van welk device gebruikt wordt (bijv. desktop, smartphone, tablet of Smart TV) – gestreefd wordt naar een optimale gebruikerservaring.

Simpel gezegd passen responsive websites zich aan aan het scherm waarmee een bezoeker de website bekijkt. Of dit nu een desktop beeldscherm is, een tablet, of een smartphone. Wanneer een website responsive is, past de layout zich aan aan de afmetingen van het scherm, waardoor de website goed in tact blijft.

Wat zijn de voordelen van responsive design?

Een website die geschikt is voor alle meest voorkomende schermgroottes is tegenwoordig een absolute must! Responsive design biedt de volgende voordelen:

  • Responsive design biedt een optimale gebruikerservaring op alle devices
  • Websites met een responsive design behalen hogere posities in de mobiele zoekresultaten op Google
  • Een responsive website zorgt voor meer verkeer, een langere bezoekduur op mobiele apparaten en hierdoor voor meer conversie!

Niemand heeft zin om op een website steeds zelf te moeten inzoomen om alle content goed te kunnen bekijken. Met een mobielvriendelijke website navigeren de bezoekers eenvoudig door pagina’s en zullen zij een langere tijd op de website doorbrengen. Bovendien zullen ze een positieve merkassociatie opbouwen en eerder worden overtuigd tot conversie.

Sinds 21 april 2015 heeft Google de mobilegeddon update doorgevoerd, waarmee zij binnen de mobiele zoekresultaten voorrang geven aan mobielvriendelijke websites. Met het steeds toenemende aandeel van mobiele zoekopdrachten biedt een responsive design website daarom kansen voor meer organisch verkeer. Daarom gaan we binnen webdesign bij Partout d.n.a. meestal uit van het principe mobile first.

Wil je weten of jouw website voldoende mobielvriendelijk is? Onze designers voorzien je graag van advies!

Lees ook deze cases:

Aan de slag met een responsive website?

De designers van Partout d.n.a. hebben responsive websites ontworpen en ontwikkeld voor mooie merken als CêlaVíta, Oogfonds, Longfonds en Bavaria. Wil jij ook een responsive website laten maken? Neem contact op om vrijblijvend de mogelijkheden te bespreken!

Meer weten over een responsive website?

Neem contact met ons op ›

Elke organisatie, project of probleemstelling vraagt om een andere aanpak van digital marketing om tot een optimaal resultaat te komen. Als Partout zijn we zo ingericht dat we voor iedere organisatie en elk digital marketing vraagstuk een passende oplossing bieden. Of dat nu de uitvoering van een project is van A tot Z, een training op maat of sparren met een expert, waarna je zelf verder aan de slag gaat.

3Vacatures open!