Heel Holland bakt met Koopmans.com! Een digital experience die verleidt om te gaan bakken

Design Sprint

Begin bij het begin. We zijn dit project gestart met een Design Sprint. In een week zijn er ideeën bedacht, ontworpen én gevalideerd bij de doelgroep. De belangrijkste elementen van de Design Sprint zijn gebruikt in het design van de nieuwe website. Alles is ontworpen om bakfans zoveel mogelijk inspiratie en bakplezier te geven.

Less is more

Met de informatie uit de eerste Design Sprint konden we de volgende stap zetten: versimpelen! Dit hebben we gedaan met behulp van een tweede sprinttraject: een Iteratie Sprint. Dit is een verkorte Design Sprint, waarbij het draait om de inzichten uit de interviews met de doelgroep. De doelgroep wilde een website die gezelligheid uitstraalt, maar tegelijkertijd functioneel en overzichtelijk is. En dat is precies wat we voor hen hebben gemaakt.

Van prototype tot ambitieuze website

Door het ontwerp volledig te prototypen, klikbaar te maken en te animeren, hebben we er een echte merkbeleving van gemaakt. De site is vanaf de eerste dag data- en mobile first ontworpen. Onze developers zijn verantwoordelijk voor de opbouw van het front-end van de website met de nieuwste technieken zoals Vue.js en Anime.js. Als back-end en CMS was het Open Source CMS PIMCore een requirement. Pimcore is een Open Source softwareplatform waarmee gepersonaliseerde digitale ervaringen kunnen worden beheerd en geleverd. Onze online marketeers hebben vervolgens voor een naadloze site-migratie gezorgd. Het resultaat? Een website ontwikkeld die perfect past bij de online ambitie van Koopmans, waarin we vanuit alle expertises hebben samengewerkt voor een optimale beleving!

Pimcore CMS en personalisatie

Het Pimcore web content management systeem geeft Koopmans de mogelijkheid om met personalisatie een relevantere digitale ervaring te kunnen bieden aan alle thuisbakkers. Pimcore wordt ondersteund door een zogenaamde behaviorial targeting engine, die persoonlijke data en gedragsdata verzamelt om zo ervaringen te optimaliseren. Op basis van profielen, segmenten en de hieruit voortvloeiende triggers realiseren we gepersonaliseerde en gecontextualiseerde content.

Open digital

De werkwijze van Partout is open digital, wat open en transparant inhoudt. Dit was een echte match met de wensen van het Koopmans-team. Ze wilde ook graag door ons meegenomen worden in onze werkwijzen en methodieken. Door middel van werksessies (o.a. Design Sprint) en het continu te overleggen met het Koopmans team, is er écht samengewerkt om het merk Koopmans digitaal mooier en slimmer te maken.

Een gezellige website

Zeker voor het segment, FMCG (fast moving consumer goods), hebben we met de website van Koopmans een échte merkbeleving neer weten te zetten. De website voelt aan echte Hollandse gezelligheid en dit gevoel wordt versterkt door de heerlijke fotografie en animaties. Door de website constant te testen met de doelgroep, is de gebruikers- en merkervaring bewezen goed. En we blijven optimaliseren om het beter te maken. Benieuwd geworden naar de website? Neem gerust een kijkje!

Wat kunnen we voor jou betekenen?

Neem direct contact op

Altijd open voor contact

Je kunt Jeroen Valkenburg altijd whatsappen of bellen via 06 535 870 19, ook 's avonds of in het weekend. Hij is onze digital strategy consultant en hoort graag van je.

Loop voorop, volg ons

Voor nieuws, updates en insider tips volg je ons op social media.

Kom ons bezoeken in Eindhoven

Vonderweg 22 (2e verdieping)
5616 RM Eindhoven
T +31 (0)40 285 15 25
hallo@partout.nl

we open digital