API koppelingen

Application programming interface, oftewel API koppelingen, maken het mogelijk om een slimme integratie met bestaande systemen te realiseren. Denk bijvoorbeeld aan een koppeling van een CRM-systeem met een marketing automation systeem. Of het koppelen van een webshop aan een website. 

API koppelingen laten maken
API koppelingen laten maken

Wat is een API koppeling?

Als twee systemen met elkaar communiceren, gebruikt het systeem een API om de verbintenis aan te gaan. Neem het voorbeeld van een lamp en een stekkerdoos. Als het doel is om de lamp te laten branden, moet deze aangesloten worden op de stekkerdoos. Als de stekker van de lamp past in de opening van de stekkerdoos, gaat de lamp branden. Er wordt gecommuniceerd tussen de lamp en de stekkerdoos middels elektriciteit. En dat is precies wat een API koppeling is: het wisselt data uit tussen twee softwaresystemen.

Voordelen van een API koppeling

Een website of app maakt gebruik van data. Een API-koppeling kan uitkomst bieden om deze data optimaal te gebruiken. Goede API koppelingen zorgen voor goede onderlinge communicatie tussen je systemen én zorgen er voor dat de data slechts direct van de bron wordt opgehaald. Een ander voordeel: geldbesparing! De investering in de ontwikkeling van een API-koppeling verdient zich vaak snel terug. Het scheelt vaak tijd en (handmatige) handelingen én door de automatische koppeling loop je niet meer het risico op menselijke fouten.

Een API op maat

Een API kan volledig op maat gemaakt worden. We kijken samen wat je organisatie precies beschikbaar wilt stellen voor welke systemen. Of welke gegevens er binnengehaald moeten worden in jouw website of app. Omdat elk (software)systeem op een andere manier is opgebouwd, is het koppelen van databases maatwerk. Er zijn verschillende soorten systemen, zoals een HR-systeem, ERP-systeem, CRM-systeem, e-mail/marketing automation en nog veel meer. Voor al deze soorten systemen kan Partout een software koppeling maken. Uiteraard helpen we ook graag bij het implementeren van bestaande API’s in je website of app. We hebben volop ervaring met de verschillende API systemen en protocollen zoals bijvoorbeeld Salesforce, Mautic, Hexon en Microsoft Dynamics.

Partout is jouw API-koppelaar

Een API koppelen is niet iets wat je zelf 'eventjes' doet. Zonder verstand van de kern van software, kun je niet zomaar een API koppeling implementeren. De developers van Partout duiken graag in jouw systemen om dit werk uit handen te nemen. Wij hebben ruime ervaring met het implementeren van API koppelingen en de technische kennis om de koppeling te realiseren. Wij luisteren goed naar jou als klant en we bepalen samen wat de beste oplossing is om jouw online systemen te verbeteren. Onze developers weten wat ze doen en kunnen je volledig ontzorgen. Ons mantra is: Open digital. Wij vinden het belangrijk om samen, transparant en eerlijk te werken met onze klanten. Wij houden je op de hoogte van elke stap in het proces. Samen centraliseren we jouw systemen! Geïnteresseerd geraakt om eens in contact te komen over API koppelingen met Partout? Wij zijn hét web development bureau in Eindhoven en helpen je graag bij jouw API koppelingen.

Dit soort werk dus.

Als bureau ben je zo goed als je laatste projecten. Dat komt goed uit, want daar zijn we best trots op. Maar ons beste werk moet nog komen. Zullen we dat samen maken? 

Wat kunnen we voor jou betekenen?

Neem direct contact op

Altijd open voor contact

Je kunt Jeroen Valkenburg altijd whatsappen of bellen via 06 535 870 19, ook 's avonds of in het weekend. Hij is onze digital strategy consultant en hoort graag van je.

Loop voorop, volg ons

Voor nieuws, updates en insider tips volg je ons op social media.

Kom ons bezoeken in Eindhoven

Vonderweg 22 (2e verdieping)
5616 RM Eindhoven
T +31 (0)40 285 15 25
hallo@partout.nl

we open digital