Case Brainport Eindhoven

De passie voor technologische vooruitgang wordt zichtbaar in het contentplatform voor Brainport Eindhoven

Inzichten van alle stakeholders verzamelen

Om tot een platform te komen dat voldoet aan alle wensen van Brainport, de gebruiker én zoekmachines als google hebben we een aantal stappen ondernomen. Allereerst zijn we niet op onderbuikgevoel aan de slag gegaan, maar op basis van inzichten.

We hebben:

  • Stakeholders geïnterviewd;
  • Google zoekwoordonderzoek gedaan binnen de verschillende klantreizen;
  • Gebruikersdoelen geïdentificeerd per doelgroep;

Design

Partout heeft een platform ontworpen (Design) en ontwikkeld (Technologie), die de ambitie van Brainport waarmaakt. Een plek waar iedereen informatie kan vinden over deze mooie regio en waar ondernemers gemakkelijk geholpen worden met problemen en vraagstukken. Brainport is een van de beste regio’s op het gebied van technologie in de wereld. Maar om de regio Brainport en de waarde van Brainport Development goed uit te leggen bleek een lastig verhaal. Daarom hebben wij geholpen om een plek te creëren waar mensen meer informatie én directe hulp krijgen.
 

Prototyping

Vervolgens hebben we deze inzichten doorvertaald naar een platform strategie, de content herschikt tot het op de gehele platform een logisch verhaal zou zijn, gemapt op de klantreizen van de verschillende doelgroepen en zijn we aan de slag gegaan met wireframes en een prototype. Met een prototype kun je een goed beeld krijgen van hoe het platform werkt en kan je er ook daadwerkelijk doorheen klikken.
 

Brand Experience

Om het digitale platform meer tot leven te roepen én om te zorgen voor meer interactie op het platform, is er motion design toegepast. Door met beweging te ontwerpen voelt alles levendig aan en komt het merk Brainport meer tot haar recht. Het design springt meer in het oog en helpt gebruikers lastigere interacties beter te begrijpen.

Hierdoor is de gebruikerservaring veel beter dan wanneer een platform statisch blijft. Benieuwd naar de website? Neem een kijkje op brainporteindhoven.com

Wat kunnen we voor jou betekenen?

Neem direct contact op

Altijd open voor contact

Je kunt Jeroen Valkenburg altijd whatsappen of bellen via 06 535 870 19, ook 's avonds of in het weekend. Hij is onze digital strategy consultant en hoort graag van je.

Loop voorop, volg ons

Voor nieuws, updates en insider tips volg je ons op social media.

Kom ons bezoeken in Eindhoven

Vonderweg 22 (2e verdieping)
5616 RM Eindhoven
T +31 (0)40 285 15 25
hallo@partout.nl

we open digital