Headless applicatie

Wil je diverse webapplicaties aan elkaar koppelen in één interface? Dan is een Headless applicatie interessant. Daarbij wordt de front-end losgekoppeld van de back-end en ben je heel flexibel met data en design. Met een Headless applicatie heb je op elke device en elk kanaal dezelfde mogelijkheden en ervaringen.

headless applicatie laten bouwen
headless applicatie laten bouwen

Hoe werkt een Headless applicatie? 

Een traditionele website ontwikkelen of webshop ontwikkelen bestaat uit één applicatie. Elke applicatie heeft een voor- (front-end) en een achterkant (back-end). In de back end wordt data ingevoerd en opgeslagen. Denk hierbij aan afbeeldingen en teksten. Aan de voorkant wordt dit getoond aan de gebruiker. Die voorkant en achterkant zijn aan elkaar gekoppeld. Binnen een Headless applicatie is het mogelijk om via één front-end meerdere back-ends aan te spreken om de data binnen te krijgen. Zo kan de website-content bijvoorbeeld uit Typo3 of WordPress komen en een webshop van hetzelfde merk draaien op de software van Shopware. 

Voordelen van een Headless applicatie

Je hebt dus heel veel vrijheid met een Headless applicatie. De front-end staat als een losse applicatie, dus is het mogelijk om deze te koppelen aan een andere back-end of CMS. Wij bouwen Headless websites op met Nuxt.js. Dit is een framework gebouwd op Vue.js. Onze eigen website is ook op deze manier opgebouwd en communiceert met Typo3 als CMS. 

  • De voorkant kan volledig worden aangepast. U wordt niet langer beperkt door de mogelijkheden van het CMS dat u gebruikt;
  • Je gebruikt het CMS puur voor de inhoud (tekst en beeld), zodat je het systeem kunt laten doen waar het goed in is;
  • De inhoud kan vervolgens "front-end" in verschillende applicaties geladen worden, denk aan apps, of smartwatches;
  • De gebruikerservaring van headless websites is beter en werkt veel sneller en vloeiender.

Headless applicatie voor jouw bedrijf? 

Is jouw branche in beweging en wil je niet achterlopen? En wil je de wensen en behoeftes van je doelgroep centraal zetten? Dan is een Headless opzet misschien wel iets voor jouw bedrijf! Zo bouw je aan een flexibel platform dat meegroeit met de branche, de wensen van de doelgroep én de groei van je onderneming.  

Ben je geïnteresseerd in de mogelijkheden van Headless applicaties? Neem dan vrijblijvend contact op Partout, hèt web development bureau in Eindhoven, en wij helpen je graag verder. 

Wat kunnen we voor jou betekenen?

Neem direct contact op

Altijd open voor contact

Je kunt Jeroen Valkenburg altijd whatsappen of bellen via 06 535 870 19, ook 's avonds of in het weekend. Hij is onze digital strategy consultant en hoort graag van je.

Loop voorop, volg ons

Voor nieuws, updates en insider tips volg je ons op social media.

Kom ons bezoeken in Eindhoven

Vonderweg 22 (2e verdieping)
5616 RM Eindhoven
T +31 (0)40 285 15 25
hallo@partout.nl

we open digital