Marktonderzoek

Kennis is macht!

Wat voor klanten heb je en wie zijn je potentiële klanten? Wat doen concurrenten? Wat is de naamsbekendheid van je bedrijf? Marktonderzoek geeft antwoord op al deze vragen. Met een marktonderzoek op maat is het mogelijk om in korte tijd veel informatie te verzamelen en hier praktisch inzetbare adviezen van te maken.

Wat is marktonderzoek?

Je hebt een idee voor een social media campagne, maar je weet niet wie je doelgroep is. Misschien heb je een visie voor een nieuw product, maar vraag je je af welke verpakking het best werkt. Of wil je je huisstijl een make-over geven en heb je inzicht nodig over het huidige imago van je organisatie. Marktonderzoek geeft inzicht van de huidige markt waarin je opereert, van je bestaande klanten, potentiële klanten en concurrenten. Deze inzichten helpen bij het inzetten van de juiste marketing, op het juiste moment. Dit alles draagt bij aan een verbetering van je user experience (UX). Maar de kennis uit marktonderzoek kan ook bijdragen aan de realisatie van betere content. Al met al; marktonderzoek helpt bij het maken van de juiste keuzes voor jouw organisatie.

Voorbeelden van marktonderzoek:

  • User testing
  • Heatmaps
  • A/B-testen
  • NPS
  • Interviews
  • Eye tracking
  • Enquetes
  • Effectmeting
  • Concepttoetsen
  • User panels

Marktonderzoek bij Partout

Onze specialisten staan klaar om de volgende stappen te nemen na een marktonderzoek. Dit doen wij het liefst in een open samenwerking. Op basis van jouw wensen reiken wij handvaten aan om zelf aan de slag te gaan met de uitkomsten van je marktonderzoek, of nemen we juist taken uit handen. Zo kunnen we op basis van de data uit het marktonderzoek gerichte marketingdoelstellingen opstellen. Partout heeft al jaren ervaring met het uitvoeren van marktonderzoek. Tevens is marktonderzoek een vast onderdeel in de Design Sprint. Met een Design Sprint werk je in een efficiënte en leuke workshop samen toe naar een gevalideerde oplossing.

Meer lezen over Design Sprint? Download het whitepaper hier.

Werkwijze

Partout kan helpen van begin tot eind. Als klant bepaal jij welk werk wij uit handen kunnen nemen en wat je liever zelf doet. Wij werken transparant en grondig. Van het opstellen van vragenlijsten tot en met het maken van een rapport met aanbevelingen. Heb je zelf al nagedacht over het marktonderzoek of zelf al onderzoek gedaan? Wij helpen je graag verder op basis van onze kennis. Waar je ook voor kiest, Partout, hét online marketing bureau in Eindhoven, zorgt ervoor dat je altijd betrokken blijft bij het marktonderzoek en dat deze betrouwbaar en representatief is.

Dit soort werk dus.

Als bureau ben je zo goed als je laatste projecten. Dat komt goed uit, want daar zijn we best trots op. Maar ons beste werk moet nog komen. Zullen we dat samen maken? 

Wat kunnen we voor jou betekenen?

Neem direct contact op

Altijd open voor contact

Je kunt Jeroen Valkenburg altijd whatsappen of bellen via 06 535 870 19, ook 's avonds of in het weekend. Hij is onze digital strategy consultant en hoort graag van je.

Loop voorop, volg ons

Voor nieuws, updates en insider tips volg je ons op social media.

Kom ons bezoeken in Eindhoven

Vonderweg 22 (2e verdieping)
5616 RM Eindhoven
T +31 (0)40 285 15 25
hallo@partout.nl

we open digital