Partout d.n.a.

Met onze ‘online tools’ kunnen werksessies en belangrijke vergaderingen gewoon doorgaan! Zo doen we dit samen met jou

Expertise

E-mail marketing software

Welk e-mail marketing software past het beste bij de wensen en eisen van de organisatie én de bestaande systemen? We bekijken de mogelijkheden en brengen een advies uit.

Als je aan de slag gaat met e-mail marketing moet je gaan nadenken over welke software je gaat gebruiken om nieuwsbrieven te versturen. Er is veel te vinden over verschillende e-mail marketing tools om nieuwsbrieven mee te versturen. Ze zijn er dan ook in vele soorten en maten. De meeste organisaties stappen steeds vaker over naar een professionele tool. En terecht! Met kwalitatieve e-mail marketing software bereik je betere resultaten.

Zo is bijvoorbeeld je deliverability (afleveren van jouw nieuwsbrief aan de e-mailcliënt) beter geregeld doordat nieuwsbrief software daarvoor de juiste autoriteit bezit. Je wilt natuurlijk niet dat jouw mail als spam aangemerkt wordt.

Daarnaast is gebruiksvriendelijkheid voor het maken van een nieuwsbrief ook een groot pluspunt. De meeste nieuwsbrief software maakt gebruik van een zogenaamde drag & drop editor waarbij je onderdelen eenvoudig kunt slepen en vullen. Je nieuwsbrief is daardoor van hoge kwaliteit, wat de statistieken ten goede komt.

Nog een voordeel is dat statistieken alles tot in detail bekijken en vaak te vergelijken zijn. Dat is zeker noodzakelijk om van je eigen resultaten te leren en volgende mailings te verbeteren. Je kunt in goede e-mail marketing software ook heel eenvoudig verschillende campagnes inrichten en daarbij gebruikmaken van segmenten en/of filtering die je bepaald hebt in je e-mail marketing strategie.

Verschillende soorten nieuwsbrief software

Welke nieuwsbrief software geschikt is voor jouw organisatie is afhankelijk van je wensen en doelstellingen. Wil je de kosten laag houden en gebruikmaken van veel bestaande mogelijkheden? Dan kan Mailchimp voor je werken. Op basis van standaard templates en een strippenkaart voor verzenden kun je na inrichting direct aan de slag.

Wij hebben ervaring en werken naast Mailchimp met de meeste gangbare e-mail marketing software. Bijvoorbeeld Evalanche, Webpower & Actito. De basis van alle nieuwsbrief software is nagenoeg gelijk, maar elke ESP (e-mail serviceprovider) heeft een ander aanbod op het gebied van database opbouw, koppelingen, gebruiksgemak, et cetera.

Wij streven naar een nauwe samenwerking met de ESP’s. Regelmatig worden wij getraind om nieuwe updates direct te kunnen gebruiken, waardoor wij goed op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen. Omgekeerd geven wij ook aan wanneer iets ‘mist’ in bestaande e-mail software.

Lees ook deze cases:

Welke e-mailmarketing software kiezen?

Om erachter te komen welke e-mail marketing software geschikt is voor jouw e-mail activiteiten is het belangrijk je wensen inzichtelijk te maken:

  • Hoe vaak wil je een nieuwsbrief gaan verzenden?
  • Hoe groot is de ontvangersgroep?
  • Zijn er bestaande systemen (bijvoorbeeld een CRM-systeem of webshop) waar koppelingen mee gemaakt dienen te worden?
  • Werk je nu met e-mail marketing software en wat zijn de gevolgen van migratie naar een nieuw systeem?
  • Is e-mail marketing automation interessant voor jou?

Op basis van onder andere deze informatie kunnen wij een advies uitbrengen, welke software het beste bij jouw organisatie past. Ook kunnen we bekijken of je huidige e-mail marketing software nog voldoet aan je wensen.

Meer informatie over de juiste e-mail marketing software voor jou?

Neem contact met ons op ›
4Vacatures open!