Partout d.n.a.

Met onze ‘online tools’ kunnen werksessies en belangrijke vergaderingen gewoon doorgaan! Zo doen we dit samen met jou

Expertise

UX design

Bij onze digitale producties staan het creëren van een optimale gebruikerservaring centraal. Het creëren van een ‘user experience’ waar bezoekers blij van worden.

Als je een app, website of product ontwikkelt, is het belangrijk om voor de gebruiker te ontwerpen. Zij zullen het namelijk moeten gebruiken! Wij leggen de focus op de gebruiker en zijn/haar ervaring, de ‘user experience’. Ons streven is dat een digitale uiting zo duidelijk is en makkelijk mogelijk is.

User experience

De ervaringen die een gebruiker heeft als hij/zij jouw product, app of website gebruikt, noemen we user experience. Als een gebruiker een positieve ervaring heeft met een product zorgt het voor een hechtere band met een merk. Maar wat maakt een positieve ervaring? Een ervaring heeft verschillende mate van belang. De stappen hiervan zijn:

  1. Functioneel/nuttig (functional/useful)
  2. Bruikbaar (usable)
  3. Betrouwbaar (reliable)
  4. Gebruiksvriendelijk (convenient)
  5. Plezierig (pleasurable)
  6. Betekenisvol (meaningful)

Hoe hoger je scoort in deze trap, hoe beter deze ervaringen zijn voor de gebruiker. Daardoor is de kans ook groter dat de gebruiker je website, app of product vaker gebruikt. Zo wordt maximaal rendement behaald!

Wat is UX design?

Om ervoor te zorgen dat de ervaring zo goed mogelijk aansluit op de gebruiker, hebben we UX designers bij Partout digital native agency die de totale ervaring van de gebruiker van een website, systeem, app of product ontwerpen. De ervaring van de gebruiker komt tot stand door een hoop factoren. Denk aan het moment waarop de dienst geraadpleegd wordt, hoe de gebruiker zich voelt en of de gebruiker zijn/haar doel(en) behaalt. Dit brengen we in kaart door user stories en customer journeys te maken. Deze technieken brengen behoeftes en verlangens van de gebruiker in kaart.

Bij UX design komen data, strategie, concept en design samen. Ze analyseren de behoeften en wensen van de gebruiker, en zetten deze om in een mooie betekenisvolle ervaring die de gebruiker helpen en inspireren. UX designers bij Partout d.n.a. zorgen ervoor dat merken hun doelgroep leren kennen en herkennen om daarna duurzame relaties met ze op te bouwen.

Lees ook deze cases:

Aan de slag met UX design

Onze user experience designers brengen de reis van de gebruiker van begin tot eind in kaart. Aan de hand daarvan kunnen we precies bepalen welke tools het beste ingezet kunnen worden om je Key Peformance Indicators (KPI’s) te bereiken. Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen op het gebied van user experience? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen je graag!

Benieuwd naar de mogelijkheden van UX design voor jouw merk/bedrijf?

Neem contact met ons op ›

Elke organisatie, project of probleemstelling vraagt om een andere aanpak van digital marketing om tot een optimaal resultaat te komen. Als Partout zijn we zo ingericht dat we voor iedere organisatie en elk digital marketing vraagstuk een passende oplossing bieden. Of dat nu de uitvoering van een project is van A tot Z, een training op maat of sparren met een expert, waarna je zelf verder aan de slag gaat.

3Vacatures open!