Animatie en video

Wij maken animatie en video's die ervoor zorgen dat jouw doelgroep stopt met scrollen en gefascineerd blijft kijken. Bewegende beelden vragen meer aandacht dan statische beelden. Meer aandacht zet aan tot beweging, oftewel conversie!

Motion design strategie

Maar hoe maken we kwalitatieve en converterende video's? Alles begint met een goede motion design strategie. We willen weten wat je wilt bereiken met de video. Wil je je werknemers inspireren of een bepaald onderwerp beter uitleggen? Je product introduceren of awareness creëren? Wat je doel ook is, samen bedenken we de beste tactiek om motion design in te zetten om jouw situatie visueel weer te geven.

Een goed concept is het halve werk

Wanneer de tactiek duidelijk is, gaan wij aan de slag om het juiste concept te bedenken. Een concept dat bij jouw merk én jouw doelgroep past.  Daarbij kijken we altijd goed naar de tijd en het budget dat nodig is om het creatieve idee uit te voeren.

Motion design studio Partout

Wanneer we content voor motion design produceren komen we geregeld samen. Of we nu concept-, script-ontwikkeling, sizzle reels, storyboards, voice-over, beeldontwikkeling, montage, animatie muziek- en geluidsontwerp doen. Wij houden de lijntjes graag kort. Naast de motion designer haakt er altijd een professioneel regelaar, ofwel een projectmanager aan Door goed projectmanagement zorgen we ervoor dat het project soepel verloopt en alles op tijd geregeld en af is.  

Hoe kan motion design studio Partout jou helpen?

Ik wil vanuit een video social content creëren

Tijdens het motion design en maakproces van bijvoorbeeld een brandvideo, kunnen we al inspelen op de snackable content om in te zetten op social media. Wanneer je al een brandvideo hebt, kijken we of we deze kunnen optimaliseren zodat hij bruikbaar is voor de socials. Ben je bezig met het maken van een nieuwe brandvideo? We helpen je graag bij het creëren van de perfecte content voor op jouw socials. Daarnaast kunnen we je adviseren hoe je deze content het beste in kunt zetten en op welke kanalen.  

Een nieuw product of functionaliteit helder en simpel uitleggen via motion design.

Wil je je nieuwe product uitleggen aan de hand van een video of animatie, oftewel een explainer? Goed idee! Een video laat namelijk veel duidelijker zien hoe iets werkt dan een geschreven handleiding. Maar alleen wanneer je er ook een goed verhaal van maakt. Een video moet altijd blijven boeien. Een goed, duidelijk en simpel verhaal schrijven is ons werk. Om dit verhaal vervolgens om te zetten naar een vlotte animatie of video.

Mijn merkverhaal omzetten naar een inspirerend verhaal

Een nieuwe positionering voor je organisatie vraagt om een goede doorvertaling naar een kwalitatieve merkvideo. Maar wat is de meerwaarde van een merkvideo? Met een goede merkvideo inspireer je je werknemers en klanten. Daarnaast kickstart je je nieuwe positionering met een helder verhaal. En dat wil je! We helpen je graag mee om je merkverhaal door te vertalen naar een inspirerende en heldere video.

Jouw merk meer impact geven door motion design toe te passen.

Stel: je hebt een goede huisstijlgids waarin je logo, kleuren en lettertypes beschreven zijn. Hoe zit dat met de stijl van je bewegende content? In een tijd waarin alles draait om video’s, is het van belang dat alle video’s en animaties van jouw organisatie voldoen aan deze huisstijl en consistent zijn. Door je huisstijlboek uit te breiden met een ‘motion design’ hoofdstuk kan je de consistentie in je uitingen doorzetten en past al je bewegende content bij je merk.  

Motion design projecten

Werken bij Xelvin

Xelvin, een bedrijf gespecialiseerd in het detacheren van technici, kwam bij ons met de vraag voor een bedrijfsvideo voor hun interne branding. Met een beperkt budget zijn we erin geslaagd om een toffe bedrijfsvideo te creëren. Voor de video hebben we een mix van stockbeelden en eigen geschoten beelden gebruikt. Samen met een goede audiotrack en voice over resulteerde dit in een topproductie!

Intertoys shop 'n go

Voor Intertoys animeerden we een korte explainer voor hun nieuwe Click & Collect. Middels een hechte samenwerking hebben we in korte tijd een toffe video geanimeerd. In een mum van tijd legt de video uit hoe je met de nieuwe Click & Collect gemakkelijk via de webshop speelgoed kan bestellen en kan ophalen in de winkel. Deze explainers zijn perfect om nieuwe functies of innovaties uit te leggen aan bestaande of nieuwe klanten. 

Kindertelefoon Social campagnes

Voor Kindertelefoon hebben we een campagne ontwikkeld om de Kindertelefoon meer onder de aandacht te brengen bij een jonge doelgroep. Dit hebben we gedaan met behulp van video-advertenties, die we vervolgens in advertentievorm hebben aangejaagd via Instagram en Facebook. De video’s zijn gemaakt op basis van storytelling-principes waarbij we jongeren in situaties plaatsen die herkenbaar voor hen zijn. De video’s bestaan uit een goede mix van (stock)beelden, animaties en zelfgeproduceerde videocontent. De beelden zijn volledige opgenomen met iPhone. simpel, maar effectief! Ben je benieuwd naar de resultaten van deze campagne? Lees vooral de gehele case.

Andere manieren waarop Partout jouw organisatie kan helpen
Kom langs en we sparren gratis over je project.

Wat kunnen we voor jou betekenen?

Neem direct contact op

Altijd open voor contact

Je kunt Jeroen Valkenburg altijd whatsappen of bellen via 06 535 870 19, ook 's avonds of in het weekend. Hij is onze digital strategy consultant en hoort graag van je.

Loop voorop, volg ons

Voor nieuws, updates en insider tips volg je ons op social media.

Kom ons bezoeken in Eindhoven

Vonderweg 22 (2e verdieping)
5616 RM Eindhoven
T +31 (0)40 285 15 25
hallo@partout.nl

we open digital