Een met goud bekroonde campagne “Met de Kindertelefoon kun je over ALLES praten" door Dutch Interactive Awards 2023

Boodschap voor iedereen herkenbaar

We hebben gekozen voor een campagne met 6 verschillende invalshoeken. Zo is er variatie in beeld (en krijgt de doelgroep niet steeds dezelfde campagne te zien) en vergroten we de kans dat verschillende jongeren aan gaan op de verschillende soorten onderwerpen die voorbij komen in het materiaal. De onderwerpen die we aanstippen in het advertentiemateriaal zijn:

  • Stress over cijfers op school 
  • Stress over leren voor je toetsen 
  • Stress over ruzie thuis 
  • Stress rondom gamen 
  • Stress over onzekerheid 
  • Stress over mentale problemen 

Valideren en leren

Een belangrijk onderdeel van deze campagne is de validatie bij de doelgroep. Met een jongerenpanel zijn er workshops gedaan om continu de onderwerpen, de boodschap en het design te ondervragen. Zo hebben we doelgroep betrokken, begrepen en daardoor goed kunnen bereiken met een boodschap die aanslaat.  

Werken aan een sterke merkherkenning 

Door niet te werken met één grote boodschap, maar juist veel verschillende content te creëren, hebben we veel verschillende jongeren herkenbare situaties kunnen bieden. Hierbij hebben we de stijlen van de verschillende social media kanalen omarmd en gecombineerd met de huisstijl van De Kindertelefoon om eigentijdse content te maken. Die eigentijdse content draagt bij aan de herkenbaar van De Kindertelefoon bij de doelgroep. En juist die herkenbaarheid creëren bij de doelgroep is voor De Kindertelefoon erg belangrijk. 

Kindertelefoon - Sfeer
Kindertelefoon - Social Mobiel
Kindertelefoon - Social Mobiel
Kindertelefoon - Sfeer

Resultaten

De campagne sloeg erg goed aan bij de doelgroep. De thematiek zorgde voor veel herkenning. Het is wél de kunst om de juiste toon en vorm te vinden om hen te bereiken en te (blijven) boeien. Uit de cijfers blijkt dat dat is gelukt! In de categorie ‘Campaign’ is de campagne bekroond met een Gouden Dutch Interactive Award 2023 . Een hele mooie bekroning op ons werk waar we uiteraard supertrots op zijn.

Dit zijn de klinkende cijfers

0

Jongeren bereikt op Instagram

0

Jongeren bereikt op Snapchat

0

Jongeren bereikt op TikTok

0

Views

0

Kliks onderweg naar een goed gesprek

0

Thruplays (1.44% heeft video's met aandacht bekeken)

Wat kunnen we voor jou betekenen?

Neem direct contact op

Altijd open voor contact

Je kunt Jeroen Valkenburg altijd whatsappen of bellen via 06 535 870 19, ook 's avonds of in het weekend. Hij is onze digital strategy consultant en hoort graag van je.

Loop voorop, volg ons

Voor nieuws, updates en insider tips volg je ons op social media.

Kom ons bezoeken in Eindhoven

Vonderweg 22 (2e verdieping)
5616 RM Eindhoven
T +31 (0)40 285 15 25
hallo@partout.nl

we open digital