Contentkalender Excel template

Bereik jouw doelgroep op het juiste moment, met relevante content.

Gratis contentkalender 2024 Excel template!

Effectieve content marketing start met een duidelijke contentstrategie. Welke content ga je plaatsen, op welk moment en voor welke doelgroep? Met een contentkalender maak je een duidelijke structuur in je contentplanning. Zo raak je nooit meer het overzicht kwijt en ontwikkel je een jaar lang relevante content!

Onze expert zegt:

Kristianne,
Sr. Content Marketeer
  • Meer structuur in je content planning.
  • De juiste content op het juiste moment.
  • Een jaar lang relevante content voor je doelgroep!

Wat vind je terug in het contentkalender Excel template?

We hebben het contentkalender template alvast voor je gestructureerd, zodat je direct met je Excel template aan de slag kunt!

Jaaroverzicht

In het jaaroverzicht kun je per dag aangeven wat je zou willen delen, op welk kanaal. Het type content hebben we voor je opgedeeld volgens het Hero-Hub-Hygiene (3H) model, ken je dat model nog niet, lees er dan meer over op onze website of neem contact met ons op om er samen eens over te sparren.

Vul het jaaroverzicht zo volledig mogelijk in. Zo kun je bijvoorbeeld vooraf al bepalen via welk kanaal je bepaalde (typen) content gaat delen. Formuleer ook alvast de doelgroep en het doel van je content, zodat je dit altijd scherp op je netvlies houdt. Zo weet je zeker dat je met het hele team dezelfde kant op gaat!

We hebben alvast een aantal speciale datums voor je ingevuld zodat je er leuk op kunt inhaken! Vul ze vooral aan met andere dagen die in jouw branche relevant zijn.

Kanalen

Om per kanaal de juiste verantwoordelijken te kunnen koppelen, hebben we per kanaal een tabblad voor je aangemaakt. Hier kun je invullen wie er verantwoordelijk is, wát diegene moet doen voor welke datum. Zo kun je gemakkelijk met het hele team samenwerken in het contentkalender Excel template.

Wat is een contentkalender?

Een contentkalender is een gestructureerd jaaroverzicht van alle content die je gaat ontwikkelen en uitsturen naar je doelgroep. Het geeft structuur aan je contentplanning, omdat je precies ziet op welke momenten en via welke kanalen je de content gaat delen.

Naast een jaarkalender kun je ook aparte content kalenders maken op kwartaal- of zelfs maandniveau. Op die manier kun je de planning voor contentcreatie voor die periode intern regelen tussen verschillende personen en disciplines. Ons contentkalender Excel template is een handig hulpmiddel om je on- en offline kanalen aan elkaar te verbinden. Een 360 graden view van je activiteiten. Zo zorg je er voor dat content elkaar ook kan versterken.

Contentkalender Excel template

Om jou op weg te helpen met de contentplanning voor 2024 hebben we een contentkalender template in Excel gemaakt, dat je gratis kunt downloaden. Dit contentkalender template kun je gemakkelijk aanpassen voor jouw merk en jouw situatie. Download het Excel contentkalender template en geef direct meer structuur aan het uitrollen van jouw contentstrategie.

Vind je het lastig om het contentkalender Excel template in te vullen? Neem dan gerust contact met ons op om eens te sparren met onze content specialisten. We helpen je graag verder!

Samen jouw contentkalender maken?

Als je direct aan de slag wilt met een contentkalender maken voor jouw merk kunnen we je ook ondersteunen met een content scrum. Een content scrum is een creatieve brainstormsessie waarbij we direct jouw contentkalender 2024 compleet maken, met relevante content ideeën voor alle kanalen én een werkende contentkalender in Excel.

Na het maken van de contentkalender kun je zelf aan de slag met de contentcreatie, of je kunt dit uitbesteden aan onze contentspecialisten.

Wat kunnen we voor jou betekenen?

Neem direct contact op

Altijd open voor contact

Je kunt Jeroen Valkenburg altijd whatsappen of bellen via 06 535 870 19, ook 's avonds of in het weekend. Hij is onze digital strategy consultant en hoort graag van je.

Loop voorop, volg ons

Voor nieuws, updates en insider tips volg je ons op social media.

Kom ons bezoeken in Eindhoven

Vonderweg 22 (2e verdieping)
5616 RM Eindhoven
T +31 (0)40 285 15 25
hallo@partout.nl

we open digital