Server-Side Tagging

Vandaag de dag worden online bedrijven geconfronteerd met tal van uitdagingen die de effectiviteit van hun marketinginspanningen verhinderen. Van adblockers tot privacyregelgeving tot innovaties zoals Apple's Intelligent Tracking Prevention, het is steeds moeilijker geworden om waardevolle klantendata te verzamelen en te benutten. Hier biedt server-side tagging een krachtige oplossing.

Wat is Server-Side Tagging?

Server-side tagging is een methode om gegevens te verzamelen van je website op een manier die minder afhankelijk is van de browser van de bezoeker. Normaal gesproken, wanneer een website gegevens verzamelt met behulp van tags (kleine stukjes code), gebeurt dit direct in de browser van de gebruiker. Dit kan problemen opleveren, zoals blokkering door adblockers of privacytools die de nauwkeurigheid van de verzamelde gegevens beïnvloeden.

In tegenstelling tot client-side tagging, waarbij de data direct vanuit de browser van de gebruiker naar externe diensten wordt gestuurd, fungeert server-side tagging als een tussenlaag. Deze tussenlaag zorgt ervoor dat alle verzamelde data eerst naar je eigen server gaat, waarna je controle hebt over welke data doorgestuurd wordt naar derde partijen zoals Google Analytics of advertentienetwerken.

Kort gezegd, server-side tagging helpt bij het efficiënter en betrouwbaarder verzamelen van gegevens, terwijl het ook de privacy van gebruikers respecteert en de prestaties van de website verbetert.

Voordelen van Server-Side Tagging voor Jouw Bedrijf

  • Volledige Datacontrole en AVG Compliance: Je data blijft privé en beveiligd, volledig in lijn met de AVG-wetgeving.
  • Verbeterde Dataverzameling: Doordat adblockers en browsers de datacollectie minder snel blokkeren, kun je rekenen op meer accurate en volledige informatie.
  • Meer Gemeten Conversies: Meer betrouwbare data betekent een beter inzicht in de effectiviteit van je campagnes.
  • Verrijkte Online Campagnes: Gebruik de verzamelde data om je campagnes te verfijnen en optimaliseren, waardoor de ROI verhoogt.
  • Snellere Website: Door de vermindering van client-side scripts laadt je website sneller, wat bijdraagt aan een betere gebruikerservaring en SEO.

Server-Side Tagging op maat

Bij Partout nemen we de volledige implementatie van server-side tagging op ons. We beginnen met het opzetten van een server om al je gegevens veilig te verzamelen. Vervolgens richten we alle benodigde tags in, zodat je belangrijke conversies nauwkeurig kunt blijven volgen en je marketingcampagnes effectief kunt bijsturen. Door deze taken van je over te nemen, kan jouw bedrijf zonder onderbrekingen verder met groeien, terwijl wij achter de schermen de privacy van je klanten waarborgen en de kwaliteit van je data verbeteren.

Geïnteresseerd? Neem contact op!

Wil je meer weten over hoe server-side tagging jouw bedrijf kan transformeren? Vul ons contact formulier in en we nemen spoedig contact met je op om je behoeften te bespreken en te bekijken hoe we je kunnen helpen.

Meest gestelde vragen

Kan mijn bestaande marketingteam server-side tagging onderhouden, of heb ik gespecialiseerde hulp nodig?

Hoewel server-side tagging technisch complexer kan zijn dan traditionele methoden, bieden wij volledige ondersteuning en training voor je team. Indien gewenst, kunnen we ook doorlopende ondersteuning en beheer bieden om ervoor te zorgen dat je tagging-omgeving optimaal blijft presteren.

Wat gebeurt er met de bestaande data die via client-side tagging is verzameld?

Bestaande data blijft waardevol en toegankelijk. We kunnen een overgangsstrategie ontwikkelen om de nieuwe server-side tagging setup te integreren met je huidige data-architectuur, zodat je historische gegevens behouden blijven en bruikbaar blijven voor toekomstige analyses.

Is server-side tagging compliant met de AVG/GDPR?

Ja, server-side tagging kan helpen om de naleving van de AVG/GDPR te verbeteren. Omdat de gegevensverwerking op de server plaatsvindt, heb je meer controle over welke gegevens verzameld worden en hoe deze worden gedeeld, waardoor je beter aan de privacyvereisten kunt voldoen.

Wat kunnen we voor jou betekenen?

Neem direct contact op

Altijd open voor contact

Je kunt Jeroen Valkenburg altijd whatsappen of bellen via 06 535 870 19, ook 's avonds of in het weekend. Hij is onze digital strategy consultant en hoort graag van je.

Loop voorop, volg ons

Voor nieuws, updates en insider tips volg je ons op social media.

Kom ons bezoeken in Eindhoven

Vonderweg 22 (2e verdieping)
5616 RM Eindhoven
T +31 (0)40 285 15 25
hallo@partout.nl

we open digital