SEO copywriting

Zoekmachine optimalisatie is een voorwaarde voor het succes van de online marketingstrategie. Een onderdeel is SEO copywriting: teksten die de bouwsteen zijn voor de vindbaarheid je website.

Wanneer je het organische verkeer van je website wilt verhogen door betere posities in Google, is SEO copywriting een essentieel onderdeel. Unieke, kwalitatieve en relevante SEO teksten zijn de bouwsteen voor de vindbaarheid van je website. Heb je advies nodig op het gebied van SEO copywriting of wil je SEO teksten laten schrijven? De specialisten van Partout digital native agency helpen je graag!

Wat is SEO copywriting?

SEO copywriting is het schrijven van webteksten die geoptimaliseerd zijn voor zoekmachines. Door op de juiste wijze SEO teksten te ontwikkelen kun je hogere posities behalen in Google. Dit zorgt voor meer organisch verkeer naar je website met als uiteindelijk doel meer conversie!

SEO copywriting bij Partout d.n.a. betekent:

 • SEO teksten die zorgen voor een betere vindbaarheid
 • SEO teksten die de bezoekers overtuigen tot conversie

Waarom is SEO copywriting belangrijk?

Geoptimaliseerde content zorgt ervoor dat zoekmachines weten waar je website of pagina over gaat. Zo kan de website gematcht worden aan relevante zoekopdrachten. Het schrijven van SEO teksten die zorgen voor betere zoekwoordposities, meer verkeer en meer conversie op de pagina’s, heeft zich door de jaren heen ontwikkeld tot specialistisch werk. Zoekmachines als Google worden steeds slimmer en stellen steeds meer eisen aan SEO content. Het is daarom belangrijk om als SEO copywriter continue op de hoogte zijn van de ontwikkelingen binnen de zoekmachines om hier op in te kunnen spelen.

Wat zijn goede SEO teksten?

Om een goede positie te behalen in de zoekresultaten moeten SEO teksten onder andere voldoen aan de volgende richtlijnen:

 • Een goede SEO-tekst is gebaseerd op een goed gefundeerde zoekwoorden analyse
 • De webteksten zijn eenvoudig leesbaar voor scannende lezers
 • De SEO teksten bevatten relevante interne links met de goede anchorteksten
 • Er is een overtuigende call-to-action aanwezig
 • SEO teksten zijn volledig en concreet en hebben een goede concurrentiepositie
 • De juiste focuszoekwoorden zijn op een goede manier verweven door te tekst
 • Ze zijn geoptimaliseerd voor featured snippets en zijn ‘voice proof’
 • Maar! Je schrijft nooit vóór een zoekmachine. Je schrijft voor een bezoeker, en je optimaliseert voor de zoekmachine.

Zoekwoorden onderzoek (keyword research)

Als vertrekpunt voor het schrijven van SEO teksten is het belangrijk om eerst een goed zoekwoorden onderzoek te doen. Er kan een hele mooie en fijne leesbare tekst geschreven worden, maar wat heb je daar aan wanneer het zich richt op de verkeerde zoekwoorden? Daarom voeren we bij Partout d.n.a. eerst een uitgebreide zoekwoorden analyse uit, waarbij we de volgende factoren in kaart brengen:

 • Wat is het zoekgedrag van de doelgroep?
 • Welke vragen heeft de doelgroep binnen het onderwerp?
 • Wat zijn veelgebruikte zoekwoorden?
 • Wat is het maandelijkse zoekvolume voor deze zoekwoorden?
 • Hoe groot is de concurrentie voor de zoekwoorden?

Op basis van ons zoekwoorden onderzoek kunnen we per SEO pagina bepalen op welke zoekwoorden de tekst zich gaat focussen. Hierbij zoeken we naar een combinatie van een hoge relevantie, veel zoekvolume en een concurrentieniveau waarbij het ook daadwerkelijk mogelijk is om een hoge positie te behalen. Vanuit een adviserende rol zullen we in overleg samen de focus zoekwoorden bepalen. Geinteresseerd geraakt in onze SEO copywriting dienst? Kom dan vrijblijvend in contact met Partout, hét online marketing bureau in Eindhoven, en wij helpen je graag.

Dit soort werk dus.

Als bureau ben je zo goed als je laatste projecten. Dat komt goed uit, want daar zijn we best trots op. Maar onze beste werk moet nog komen. Zullen we dat samen maken? 

Wat kunnen we voor jou betekenen?

Neem direct contact op

Altijd open voor contact

Je kunt Jeroen Valkenburg altijd whatsappen of bellen via 06 535 870 19, ook 's avonds of in het weekend. Hij is onze digital strategy consultant en hoort graag van je.

Loop voorop, volg ons

Voor nieuws, updates en insider tips volg je ons op social media.

Kom ons bezoeken in Eindhoven

Vonderweg 22 (2e verdieping)
5616 RM Eindhoven
T +31 (0)40 285 15 25
hallo@partout.nl

we open digital