Jongerenmarketing is het bereiken, boeien en activeren van jongeren tussen de 12 en 25 jaar. Of het nu gaat om het aanmelden voor een opleiding, het vinden van professionele hulp bij de juiste instantie, solliciteren voor een bijbaan, of het vinden van een rijschool: wij weten hoe we deze doelgroep moeten aanspreken en motiveren.
De jongere doelgroep heeft unieke kenmerken, gedragingen en voorkeuren en heeft daarom een gespecialiseerde aanpak nodig. Jongeren zijn voortdurend online, maken gebruik van verschillende sociale media platforms en zijn gevoelig voor trends en authenticiteit. Daarnaast maakt wet- en regelgevingen rondom adverteren het lastig om hen te bereiken. Een dynamische, creatieve en data-gedreven aanpak is dan ook een absolute must.
Wij helpen organisaties die jongeren willen bereiken en activeren met een award-winning campagne aanpak. Deze aanpak is gebaseerd op gevalideerde concepten en datagedreven optimalisaties, waardoor we jongeren effectief benaderen, verleiden en overtuigen. Dankzij onze diepgaande kennis van deze doelgroep en onze snelle en efficiënte werkwijze, realiseren we gevalideerde communicatie en activiteiten die echt impact maken.
Generatie Z en Alpha zijn de jongeren van vandaag en morgen. Deze generaties zijn opgegroeid in een digitale wereld en zijn gewend aan instant toegang tot informatie en entertainment. Generatie Z, geboren tussen 1997 en 2012, en Generatie Alpha, geboren vanaf 2013, hebben hun eigen unieke kenmerken en gedragingen. Ze zijn niet alleen digitaal vaardig, maar ook kritisch en bewust van de wereld om hen heen.
Bij Partout hebben we veel ervaring in het bereiken van deze generaties. Onze bekroonde campagnes voor CBR en Kindertelefoon tonen aan hoe effectief onze aanpak is. We weten jongeren succesvol te betrekken en te activeren door in te spelen op hun interesses en communicatievoorkeuren.
Bedrijven die Generatie Z willen bereiken, staan voor verschillende uitdagingen. Deze generatie is opgegroeid met technologie en verwacht gepersonaliseerde en authentieke communicatie. Wanneer iets ‘voelt’ als marketing, haken ze al snel af. Traditionele marketingmethoden zijn dus vaak minder effectief en daarom moeten bedrijven zich aanpassen aan de unieke voorkeuren van deze jongeren.
Daarnaast heeft de Digital Services Act (DSA) het nog uitdagender gemaakt om jongeren te bereiken [LINK BLOG SILVIE]. Deze wetgeving legt strengere regels op voor online platforms, met nadruk op de bescherming van minderjarigen en de privacy van gebruikers. Dit betekent dat bedrijven zorgvuldig moeten omgaan met data en communicatiekanalen.
Bij Partout begrijpen we deze uitdagingen en hebben we strategieën ontwikkeld om Generatie Z en Alpha effectief te bereiken. We maken gebruik van meerdere social media platforms, zoals Instagram, TikTok,Snapchat en Youtube, die cruciaal zijn voor het bereiken van jongeren. Hier creëren we visueel aantrekkelijke en interactieve content die echt aanslaat bij deze doelgroep.
Daarnaast baseren we onze besluitvorming op data. Door voortdurend te monitoren en analyseren wat werkt, kunnen we inzichten uit eerdere campagnes gebruiken om toekomstige strategieën te bepalen en gedurende campagnes bij te sturen. Zo optimaliseren we onze campagnes continu en stemmen we ze beter af op de behoeften en interesses van jongeren.
Het type content dat jongeren aanspreekt, is divers en ontwikkeld voortdurend. Om effectieve campagnes te creëren, moet content niet alleen informatief en relevant zijn, maar ook visueel aantrekkelijk en interactief. Jongeren hebben een korte aandachtsspanne en worden aangetrokken door content die snel hun interesse wekt en uitnodigt voor interactie.
Bij Partout hebben we met campagnes zoals die voor CBR en Kindertelefoon laten zien hoe effectieve contentcreatie eruitziet. Door te focussen op de juiste kanalen en het produceren van aansprekende content, weten we jongeren te bereiken en te betrekken.
Bij Partout zien we jongerenmarketing als het strategisch bereiken, boeien en activeren van jongeren om de gewenste resultaten te behalen. Wij geloven dat effectieve jongerenmarketing begint met een diep begrip van de doelgroep en de context waarin zij zich bevinden. Daarom werken wij werken op basis van het Growth Canvas, dat structuur geeft aan het denken in doelgroepervaringen en datagedreven marketing.
Op basis van jouw doelstellingen en unieke propositie brengen we in kaart welke inzichten en activiteiten nodig zijn om te groeien. In samenwerking met jongerenspecialist Jong & Je Wil Wat creëren we creatieve concepten die we testen en valideren bij de doelgroep zelf. Want alleen als we de aandacht van jongeren weten te grijpen, kunnen we de boodschap effectief overbrengen.
We zetten campagnes op via de kanalen waarop jouw doelgroep actief is, zoals Instagram, Snapchat, TikTok en Reddit. Hierbij houden we rekening met de beperkingen voor het targeten van jongeren onder de 18 jaar. Lees meer over deze beperkingen in ons blog.
Wil je structureel werken aan het bereiken en activeren van jongeren? Dan hebben we een flexibel online marketing abonnement. Hiermee werken we continu aan de zichtbaarheid van je merk via social media, Search, je website, e-mail en andere relevante kanalen. Meer informatie hierover vind je op onze retainer pagina.
Bij Partout Digital Native Agency hebben we een bewezen aanpak ontwikkeld voor effectieve jongerenmarketing. Onze strategie is gebaseerd op enkele cruciale pijlers die ons helpen om award-winning campagnes te creëren die echt impact maken.
Onze aanpak heeft geleid tot tal van award-winning campagnes. Bekijk onze case studies voor meer informatie over hoe wij succesvolle jongerenmarketingcampagnes hebben gerealiseerd.
Jongerenmarketing is essentieel omdat jongeren tussen de 12 en 25 jaar een grote en invloedrijke doelgroep vormen. Ze zijn niet alleen de consumenten van de toekomst, maar hebben ook nu al een aanzienlijke koopkracht en invloed op familieaankopen. Door effectief jongeren te bereiken en te betrekken, bouwt je bedrijf een sterke merkloyaliteit op die kan leiden tot langdurige klantrelaties. Daarnaast zijn er ook tal van (maatschappelijke) thema’s die specifiek spelen bij jongeren en waarbinnen je als organisatie zichtbaar wil zijn of hun gedrag op een positieve manier wil beïnvloeden. Denk aan het kiezen van een opleiding, het behalen van je rijbewijs, het zoeken naar een bijbaan, het omgaan met mentale gezondheid en het stimuleren van verantwoord gedrag.
Authenticiteit is cruciaal in jongerenmarketing. Jongeren kunnen snel door onoprechte marketingboodschappen heen prikken. Om authentiek te blijven, is het belangrijk om eerlijk en transparant te communiceren. Dit betekent dat je je merkwaarden moet laten zien en je niet moet voordoen als iets wat je niet bent. Door tegelijkertijd op de hoogte te blijven van trends en deze op een creatieve manier in je communicatie te integreren, kun je relevant en boeiend blijven voor jongeren.
Influencers spelen een grote rol in jongerenmarketing omdat zij een directe lijn hebben met de doelgroep en het vertrouwen van hun volgers hebben gewonnen. Jongeren kijken op naar influencers en laten zich door hen inspireren en beïnvloeden. Door samen te werken met de juiste influencers, kun je authentieke en overtuigende boodschappen overbrengen die resoneren met jongeren en je merk op een positieve manier in de kijker zetten.
Om trends te volgen en toch authentiek te blijven, is het belangrijk om flexibel en adaptief te zijn binnen de kaders van je merk. Monitor voortdurend de ontwikkelingen in de markt en luister naar wat jongeren belangrijk vinden. Gebruik deze inzichten om je content en campagnes aan te passen, maar blijf altijd trouw aan je merkwaarden en -identiteit. Door een balans te vinden tussen het inspelen op trends en het behouden van je authenticiteit, kun je jongeren effectief bereiken en betrekken.
De effectiviteit van jongerenmarketing kan worden gemeten door het gebruik van diverse data-analysetools en KPI's (Key Performance Indicators). Denk hierbij aan metrics zoals betrokkenheid (likes, comments, shares), bereik (views, impressies), conversies (aankopen, aanmeldingen) en sentimentanalyse (hoe positief of negatief jongeren reageren op je content). Door continu te monitoren en analyseren, kun je de prestaties van je campagnes evalueren en optimaliseren voor betere resultaten.
Bij Partout weten we hoe we jongeren kunnen bereiken, boeien en activeren. Onze datagedreven aanpak, diepgaande kennis van de doelgroep en creatieve concepten zorgen voor succesvolle en impactvolle campagnes.
Wil je jouw merk laten groeien en een sterke connectie maken met generatie Z en Alpha? Neem vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek en ontdek hoe wij jou kunnen helpen met jongerenmarketing die echt verschil maakt.
Wat kunnen we voor jou betekenen?
Neem direct contact opAltijd open voor contact
Je kunt Jeroen Valkenburg altijd whatsappen of bellen via 06 535 870 19, ook 's avonds of in het weekend. Hij is onze digital strategy consultant en hoort graag van je.
Loop voorop, volg ons
Voor nieuws, updates en insider tips volg je ons op social media.
Volg ons op LinkedInKom ons bezoeken in Eindhoven
Vonderweg 22 (2e verdieping)
5616 RM Eindhoven
T +31 (0)40 285 15 25
hallo@partout.nl