Partout d.n.a.

Met onze ‘online tools’ kunnen werksessies en belangrijke vergaderingen gewoon doorgaan! Zo doen we dit samen met jou

Case

van Weleda

Puur Zwanger - Responsive digital magazine

Het creëren van een digitale variant van de papieren magazine 'Puur Zwanger'.

Van papier naar digitaal

‘Puur Zwanger, natuurlijke verzorging voor jou en je baby’ is een magazine dat ouders en aanstaande ouders van informatie voorziet over  de zwangerschap en het eerste jaar erna. Weleda Benelux wil dat het inspirerende magazine ook via digitale kanalen gelezen kan worden.

Scrum methodiek

Dankzij een intensieve samenwerking op basis van Scrum-methodiek verzorgde Partout digital native agency voor dit project strategie, concept, design, development en SEO.

Autoriteit opbouwen

Om meer autoriteit op te bouwen op het gebied van natuurlijke verzorging en zwangerschap zijn er handige features ingebouwd in het magazine. Zo kan er voor bepaalde producten een sample aangevraagd worden. Dit is een laagdrempelige manier om de gebruiker in aanraking met Weleda producten te laten komen. Onderaan elke pagina kunnen gebruikers in contact komen met een expert. Deze functionaliteit biedt mogelijkheden voor Weleda autoriteit te claimen en brand engagement op te bouwen.

Gebruikers kunnen pagina’s van het magazine waarderen of delen. Dankzij deze functionaliteit kan puurzwanger.nl een hogere plek bij zoekmachines innemen.

Kwaaltjeszoeker

Vanuit verschillende zoekroutes (de oriënterende zoekroute en probleemoplossende zoekroute) is er een gebruikservaring gecreëerd welke optimaal resultaat biedt.

Voor de oriënterende zoekroute is er gekozen voor gerelateerde content en pijltjes om makkelijk te navigeren tussen de pagina’s. Het magazine is chronologisch ingestoken, maar cross-links zijn van essentieel belang om de gebruiker van relevante content te voorzien. Elk hoofdstuk heeft zijn eigen kleur, wat past bij een bepaalde fase voor, tijdens of na de zwangerschap. Ook zijn de hoofdstukken genummerd, om meer het gevoel van een magazine op te wekken en de chronologie aan te geven van de content.

Naast de oriënterende zoekroute is er ook een probleemoplossende zoekroute opgenomen. Ben je als gebruiker direct opzoek naar de oplossing voor een probleem, dan kun je gebruik maken van de kwaaltjeszoeker. Dit is een slimme zoekfunctie die op elke pagina beschikbaar is, en een overzicht biedt van mogelijke kwaaltjes voor moeder en baby.

Kleurrijke platform

Puurzwanger.nl is een kleurrijke platform boordevol ideeën, tips, inspiratie en adviezen, met name voor aanstaande ouders die voor het eerst in verwachting zijn.

3Vacatures open!