Partout d.n.a.

Met onze ‘online tools’ kunnen werksessies en belangrijke vergaderingen gewoon doorgaan! Zo doen we dit samen met jou

Case

van Dr. Oetker

Loyaliteitsprogramma Bak & Spaar

Een loyaliteitsprogramma voor meer merkbinding met Dr. Oetker. Inmiddels zijn er al 100.000 mensen die meedoen met het Bak & Spaar programma!

Bak & Spaar: het concept

Om de loyaliteit en bakfrequentie te verhogen heeft Dr. Oetker met Partout een loyaliteitsprogramma ontwikkeld. Alle Dr. Oetker bakproducten hebben aan de binnenzijde van de doos een unieke code. Naast deze code is er ook een QR code die gescand kan worden, waardoor het bakpunt gemakkelijk toegevoegd kan worden aan het account. Met de bakpunten kan de Dr. Oetker bakfan leuke bakgadgets met korting kopen (voor de bereiding en het serveren van diverse bakproducten) die aansluiten bij de laatste bak- en keukentrends.

Integratie oetker.nl

Het loyaliteitsprogramma bakenspaar.nl is te bezoeken via de website oetker.nl. En heeft een plek gekregen in het menu en de topnavigatie van deze website. Verder zijn er verschillende teasers geplaatst voor de nodige awareness. Maar ook bij recepten waarvoor bepaalde bakbenodigdheden nodig zijn wordt er een link gelegd met de webshop.

Conversie vanuit nieuwsbrief

Binnen de Dr. Oetker nieuwsbrief is de Bak & Spaar webshop een vast item. Bij een eerste bezoek aan de webshop krijgen nieuwsbriefontvangers extra bakpunten voor het aanmaken van een account. E-mail marketing is ook in deze case een van de meest effectieve tools om de doelgroep te bereiken en te activeren.

Bezoekers worden geïnspireerd via de nieuwsbrief met bekeken items. Onder andere door items terug te laten komen die op hun verlanglijstje staan of in hun winkelmandje zitten. Er wordt hierbij gekeken naar het aantal gespaarde bakpunten. Op deze manier wordt de Dr. Oetker fan geïnspireerd met producten waar al voldoende voor gespaard is.

Motivatie om te blijven sparen

Bij aankoop van bepaalde bakitems worden Dr. Oetker bakmixen gratis meegegeven. Zo krijg je bijvoorbeeld bij aankoop van sommige bakvormen één of meerdere pakken Dr. Oetker bakmix cadeau. Hierdoor blijven fans niet alleen gemotiveerd om te sparen, maar ook om de bakmixen van Dr. Oetker te gebruiken.

Codegenerator

Voor het genereren en downloaden van unieke codes is een code-generator tool ontwikkeld. Deze code-generator tool wordt niet alleen ingezet voor het Bak & Spaar programma, maar ook voor On pack activaties van Dr. Oetker Pizza. De belangrijkste aandachtspunten bij de ontwikkeling van deze code-generator waren: betrouwbaarheid, veiligheid en performance.

Voor het genereren van codes kun je gemakkelijk aangeven hoeveel en welke karakters er standaard mogen worden gebruikt. En voor welke campagne de codes ingezet gaan worden. Om de leesbaarheid te bevorderen zijn sommige karakters uitgesloten, bijvoorbeeld B en 8, 0 en O. Ook zijn bepaalde karakter combinaties uitgesloten, zodat er geen ongepaste woorden in de code komen te staan.

Resultaten

Over de resultaten mogen we nog niet veel vertellen. We kunnen wel delen dat er al 100.000 mensen meedoen met het Bak & Spaar programma. De verwachting is dat Dr. Oetker fans nog meer binding met het merk zullen ervaren en de frequentie van het bakken verhoogd wordt.

Meer weten over een loyaliteitsprogramma voor jouw merk? Ik vertel je er graag over!

Neem contact met ons op ›

Elke organisatie, project of probleemstelling vraagt om een andere aanpak van digital marketing om tot een optimaal resultaat te komen. Als Partout zijn we zo ingericht dat we voor iedere organisatie en elk digital marketing vraagstuk een passende oplossing bieden. Of dat nu de uitvoering van een project is van A tot Z, een training op maat of sparren met een expert, waarna je zelf verder aan de slag gaat.

3Vacatures open!