Zij instroom campagne tecniek

Arbeidsmarkt campagne ‘Laat je technische kant vrij' zorgt voor broodnodige instroom in de techniek

Het doel

Werven van kandidaten voor het omscholingstraject naar techniek vanuit de vraag (vacatures en profielen) van de deelnemende bedrijven. 

  1. Enthousiasmeren over een nieuwe baan of carrière in de techniek
  2. Informeren over de mogelijkheden van omscholing
  3. Activeren om zich aan te melden bij het Leerwerkloket voor een oriëntatiegesprek

Inzichten van zij-instromers

Het Leerwerkloket helpt en adviseert werkenden, werkzoekenden, scholieren en werkgevers op het gebied van leren en werken vanuit de visie Leven Lang Ontwikkelen. Iedereen met vragen over o.a. omscholing, bijscholing en leerwerktrajecten kan bij hen terecht. Het Leerwerkloket praat dagelijks met potentiële zij-instromers en kent als geen ander de angsten en motivaties van deze doelgroep. Tijdens een workshop hebben we inzichten vanuit de loopbaanbegeleiders van het Leerwerkloket verzameld. Deze inzichten vormden de basis voor het concept.

Hoe verleid je potentiële zij-instromers?

Uit de inzichtenfase kwam onder andere naar voren dat de beste ambassadeurs voor zij-instroom naar techniek, de mensen zijn die al in de techniek werken. Door te laten zien hoe anderen zoals jij het zij-instroom traject hebben doorlopen, laten we zien dat vele mensen jou al voor zijn gegaan.

We maken het laagdrempelig om de mogelijkheden in techniek te gaan verkennen. Door te laten zien dat hobby's en ervaring met een kleine klus in en rondom huis vaak al voldoende is. Basis technisch inzicht in combinatie met een gezonde dosis motivatie is alles wat er nodig is!

LEGO fan, doe-het-zelver, autosleutelaar of knutselkunstenaar? Gevoel voor tech zit al lang in je. Verberg het niet langer, laat je technische kant vrij! Hoe sneller je er voor uitkomt, hoe gelukkiger je wordt.

Van de medewerkers bij de deelnemende bedrijven hebben we 3 zij-instromers (Ruud, Robin en Jory) hun verhaal laten vertellen en vastgelegd in drie video's. Hun verhalen beschrijven het traject van oriëntatie tot hun huidige baan zodat potentiële zij-instromers zien dat de drempel veel lager is dan wordt verwacht.

Ruud's zij-instroom verhaal: van klokkenmaker naar onderhoudsmonteur

Jory's zij-instroom verhaal: van beveiliger naar beveiligingstechniek

Robin's zij-instroom verhaal: van magazijnmedewerker naar installateur

Middelen en kanalenmix

De video's zijn (verkort) getarget ingezet via Youtube ads, Facebook ads en Instagram stories. Mensen die zich via Google oriënteerden, werden afgevangen met een Search Ads campagne. Bezoekers van de campagne op jouwtechnischekant.nl werden via remarketing verleid om zich alsnog aan te melden voor een gesprek met leerwerkloket.

De resultaten

Met een beperkt campagnebudget hebben we 275.000 unieke personen in de doelgroep binnen de regio Brainport Eindhoven bereikt. De campagne leverde in de eerste 6 weken 32 aanmeldingen op. Op basis van de succesformule die we na 6 weken hebben gevonden, zal de campagne dit jaar een vervolg krijgen.

0

Sollicitanten in de eerste 6 weken

Wat kunnen we voor jou betekenen?

Neem direct contact op

Altijd open voor contact

Je kunt Jeroen Valkenburg altijd whatsappen of bellen via 06 535 870 19, ook 's avonds of in het weekend. Hij is onze digital strategy consultant en hoort graag van je.

Loop voorop, volg ons

Voor nieuws, updates en insider tips volg je ons op social media.

Kom ons bezoeken in Eindhoven

Vonderweg 22 (2e verdieping)
5616 RM Eindhoven
T +31 (0)40 285 15 25
hallo@partout.nl

we open digital