Partout d.n.a.

Vanuit huis, maar gewoon bereikbaar en aan het werk! Zo doen we dit samen met jou

Case

van XL-S Medical

Support platform

Voor iedereen die bezig is met afvallen en daarbij een steuntje in de rug kan gebruiken ontwikkelde XL-S Medical een support platform.

Afvallen doe je niet alleen

XL-S Medical biedt producten aan die het afvalproces versnellen, maar daarnaast is beter eten en meer bewegen een vereiste. Beginnen met afvallen is niet moeilijk, maar volhouden wel. Het ontwikkelen van een (digitale) plek waar gebruikers van XL-S Medical elkaar kunnen vinden, maar ook individueel hun voortgang kunnen bijhouden en motivatie en kennis vinden om het afvallen vol te houden draagt bij om het afvallen vol te houden.

Kennis van de doelgroep

De basis van het platform is ontwikkeld na consumentenonderzoek binnen de doelgroep en in nauwe samenwerking met een diëtiste. Met deze kennis is er gekozen voor de ontwikkeling van een aantal tools (eetdagboek, beweegdagboek, gewichtsconsulent), maar ook voor ‘persoonlijke’ contactmomenten met de diëtiste d.m.v. dagelijkse tips, complimenten bij goede vorderingen en motivatie als het wat minder gaat.

Resultaten

Van de 100% bezoekers maken er ruim 10% een account aan. Het bezoek op de mobiele site of de desktopsite is gelijk. Wel is te zien dat de mobiele site meer gebruikt wordt voor het bijhouden van de tools zoals het eetdagboek, terwijl op desktop de forumactiviteit stijgt. Het terugkerend bezoek ligt gemiddeld rond de 60%. Opvallend is ook dat niet iedereen XL-S Medical producten gebruikt om af te vallen.

8Vacatures open!