Partout d.n.a.
Expertise

Zoekmachine optimalisatie

Zoekmachine optimalisatie (SEO) is een van de belangrijkste online marketing disciplines. SEO is gericht op organische zoekresultaten en biedt op lange(re) termijn resultaat.

Search Engine Optimization (SEO), oftewel zoekmachine optimalisatie, is een mooi startpunt van elke online marketing strategie. Een nieuwe website kan beschikken over een prachtig design, maar zonder bezoekers draagt dit niet bij aan je doelstellingen.

Bij Partout digital native agency weten we hoe we jouw website beter vindbaar kunnen maken in zoekmachines. Door SEO optimalisatie realiseren we hogere posities in Google en Bing. Dat leidt tot meer bezoekers en uiteindelijk tot meer conversie op je website.

Wat is zoekmachine optimalisatie?

Zoekmachine optimalisatie is het optimaliseren van webpagina’s met als doel het verkrijgen van topposities in de organische zoekresultaten van zoekmachines. In het kort bestaat zoekmachine optimalisatie uit de volgende onderdelen:

 • Research
 • On-page optimalisatie
 • Off-page optimalisatie

Research
Het startpunt van SEO optimalisatie is het in kaart brengen van het zoekgedrag van de doelgroep. Door middel van een uitgebreide zoekwoordanalyse bepalen we welke zoekopdrachten er rondom het onderwerp worden gebruikt, hoe vaak er op deze zoekwoorden gezocht wordt (zoekvolume) en hoe groot de concurrentie is. De analyse geeft duidelijke inzichten over waar de kansen liggen binnen zoekmachine optimalisatie voor jouw website.

On-page optimalisatie
Het belangrijkste aspect van on-page zoekmachine optimalisatie is het optimaliseren van de content. Door middel van SEO copywriting kan de bestaande content worden herschreven en ontbrekende content worden ontwikkeld. SEO content is een belangrijke pijler voor zoekmachine optimalisatie en moet voldoen aan de volgende punten:

 • De content is uniek, kwalitatief en relevant voor de bezoeker
 • De content is niet geforceerd geschreven voor zoekwoorden
 • De focus zoekwoorden komen terug in de URL-structuur, titel en tussenkopjes, metadescriptie, enz.

Het is ook van belang dat de website technisch zo is ingericht dat zoekmachines zoals Google de website goed kunnen indexeren. Er zijn ontzettend veel technische aspecten die een rol spelen bij vindbaarheid en indexeerbaarheid van je website. Daarom voeren wij altijd een technische analyse uit, waarbij we de website grondig checken op wel 50 technische aspecten. Tot slot is ook de laadsnelheid van een website, vooral voor mobiele zoekresultaten, steeds belangrijker voor een hoge positie (en een fijne gebruikerservaring).

Off-page optimalisatie
Niet alleen pagina’s op jouw eigen domein kunnen bijdragen aan een hogere ranking op Google. Het is ook belangrijk om de relevantie van jouw pagina aan te tonen door links van andere domeinen naar jouw pagina. Deze links kun je verkrijgen door actief te gaan linkbuilden. Linkbuilden is het genereren van relevante links naar de SEO pagina’s op jouw website. Wanneer andere domeinen linken naar jouw content is dit voor Google een teken dat het een pagina met een hoge relevantie betreft, die mogelijk een hogere positie in de zoekresultaten verdiend. Een linkbuilding strategie is daarom erg belangrijk binnen zoekmachine optimalisatie.

Waarom is zoekmachine optimalisatie belangrijk?

Het grootste deel van de consumenten gebruikt tegenwoordig zoekmachines als eerste kanaal wanneer zij op zoek zijn naar informatie, producten of diensten. Het is voor jou dan essentieel om op dit moment vindbaar te zijn. En hoe hoger je in Google rankt, hoe beter jouw zichtbaarheid (en vindbaarheid) is!

Met een goede vindbaarheid door hoge posities binnen Google geef je jouw doelgroep het signaal ‘ik ben er voor je!’.

Wat zijn de voordelen van zoekmachine optimalisatie?

Wanneer je een hoge positie hebt gerealiseerd binnen de zoekresultaten zijn bezoekers eerder geneigd om naar jouw website door te klikken. Dit leidt tot meer organische bezoekers op de website, meer (relevante) bezoekers betekent meer leads!

De voordelen van zoekmachine optimalisatie:

 • Betere vindbaarheid van de website
 • Hogere posities in zoekmachines
 • Naamsbekendheid
 • Meer bezoekers naar de website
 • Gerichte bezoekers
 • Meetbare resultaten
 • Organische bezoekers zijn gratis

Aan de slag met zoekmachine optimalisatie?

Wil jij ook jouw website optimaliseren voor zoekmachines en hogere posities in zoekmachines behalen? Onze zoekmachine marketing specialisten kunnen daar zeker bij helpen. Met onze expertise en ervaring helpen we merken als Dr. Oetker, Koopmans, CBR, ABB en Oogfonds met SEO optimalisatie. En met resultaat!

Lees ook deze cases:

Neem gerust eens contact op om de mogelijkheden te bespreken!

Wil jij ook jouw website optimaliseren? Neem dan contact met ons op!

+31 (0)40 285 15 25 irma@partout.nl
7Vacatures open!