Partout d.n.a.

Met onze ‘online tools’ kunnen werksessies en belangrijke vergaderingen gewoon doorgaan! Zo doen we dit samen met jou

Expertise

Zoekmachine marketing

Je merk of organisatie dominant maken in zoekresultaten om te converteren naar je website is het ultieme doel. Organisch of met advertenties, de vindbaarheid van je website is hét vertrekpunt van elke online strategie.

Zoekmachine marketing, ook wel bekend als search engine marketing (SEM) is een van de belangrijkste online marketing disciplines. De vindbaarheid van je website in zoekmachines is hét vertrekpunt van elke online strategie. Je kunt een prachtige website hebben, maar wanneer je niet gevonden wordt, draagt dit niet bij aan je online doelstellingen.

Door middel van zoekmachine marketing kun je hogere posities in Google realiseren. Dat leidt tot meer bezoekers en uiteindelijk ook tot meer conversie op je website. Wil je de vindbaarheid van jouw website verbeteren door hogere posities in Google? De zoekmachine marketing specialisten van Partout digital native agency helpen je hier graag bij!

Wat is zoekmachine marketing?

Zoekmachine marketing is een online marketing discipline waarmee je ervoor zorgt dat een website een zo hoog mogelijke positie in de zoekresultaten bereikt. Dit doen we op twee verschillende manieren:

Zoekmachine optimalisatie is het optimaliseren van webpagina’s met als doel het verkrijgen van topposities in de organische zoekresultaten van zoekmachines. We zorgen ervoor dat de website technisch zo is ingericht dat zoekmachines zoals Google de website goed kunnen indexeren. Daarnaast is het belangrijk dat de content op de webpagina’s goed leesbaar is voor zowel de zoekmachine als de bezoeker, het voldoet aan de intentie van de bezoeker en het zich focust op de juiste zoekwoorden en zoekopdrachten.

 

 

Zoekmachine adverteren, ook wel Search Engine Advertising (SEA) genoemd, is het plaatsen van advertenties in het Google zoeknetwerk of displaynetwerk met als doel een toppositie in de zoekmachine. Zoekmachine adverteren is een effectieve en snelle manier om hoog in de zoekresultaten te komen, omdat de advertenties vaak boven de organische resultaten op de resultatenpagina worden vertoond. Bovendien betaal je op basis van CPC (cost per click) en dus alleen wanneer een bezoeker daadwerkelijk doorklikt naar jouw website.

 

 

Waarom is zoekmachine marketing belangrijk?

Waarom is het belangrijk om ook voor jouw website gebruik te maken van zoekmachine marketing? De meeste consumenten zoeken eerst online naar informatie, producten of diensten. Het is voor jou dan essentieel om op dit moment vindbaar te zijn. En hoe hoger je in Google staat, hoe beter jouw zichtbaarheid is!

Zoekmachines zijn het meest efficiënte marketing kanaal om tijdens de oriëntatiefase in contact te komen met potentiële leads. De gebruiker gaat specifiek op zoek naar jouw producten of diensten in plaats van andersom. Elke bezoeker die via de zoekresultaten op jouw website heeft directe interesse in jouw producten of diensten. En past waarschijnlijk goed binnen je doelgroep.

Wat zijn de voordelen van zoekmachine marketing?

Hoe hoger jouw website in Google rankt, hoe beter de zichtbaarheid. Mensen klikken dus sneller op jouw website en dat betekent meer bezoekers! Meer bezoekers betekent meer leads, meer leads betekent meer omzet.

De voordelen van zoekmachine marketing:

  • Betere vindbaarheid (zichtbaarheid) van de website
  • Hogere posities in Google
  • Meer bezoekers naar de website
  • Gerichte bezoekers
  • Meer conversie op de website
  • Resultaten zijn meetbaar in Google Analytics

Zoekmachine marketing bureau

Partout d.n.a. is een online marketing bureau uit Eindhoven, o.a. gespecialiseerd in zoekmachine marketing. Met onze expertise en ervaring helpen we mooie merken als Dr. Oetker, Koopmans, ABB, Oogfonds en Longfonds aan meer organische bezoekers.

Lees ook deze cases:

Aan de slag met zoekmachine marketing?

Wil jij ook search engine marketing gaan inzetten voor jouw website en hogere posities in Google behalen? Onze zoekmachine marketing specialisten kunnen daar zeker bij helpen. Of je organisatie nu klein, groot, commercieel of non-profit is, wij helpen je graag om je merk online beter vindbaar te maken.

Neem gerust eens contact op om de mogelijkheden te bespreken!

Benieuwd naar de mogelijkheden van zoekmachine marketing voor jouw bedrijf?

Neem contact met ons op ›

Elke organisatie, project of probleemstelling vraagt om een andere aanpak van digital marketing om tot een optimaal resultaat te komen. Als Partout zijn we zo ingericht dat we voor iedere organisatie en elk digital marketing vraagstuk een passende oplossing bieden. Of dat nu de uitvoering van een project is van A tot Z, een training op maat of sparren met een expert, waarna je zelf verder aan de slag gaat.

3Vacatures open!