Partout d.n.a.

Met onze ‘online tools’ kunnen werksessies en belangrijke vergaderingen gewoon doorgaan! Zo doen we dit samen met jou

Expertise

SEO copywriting

Zoekmachine optimalisatie is een voorwaarde voor het succes van de online marketingstrategie. Een onderdeel is SEO copywriting: teksten die de bouwsteen zijn voor de vindbaarheid je website.

Wanneer je het organische verkeer van je website wilt verhogen door betere posities in Google, is SEO copywriting een essentieel onderdeel. Unieke, kwalitatieve en relevante SEO teksten zijn de bouwsteen voor de vindbaarheid van je website. Heb je advies nodig op het gebied van SEO copywriting of wil je SEO teksten laten schrijven? De specialisten van Partout digital native agency helpen je graag!

Hoe ontwikkel je SEO content?

Met het Hero, Hub, Hygiene model ontwikkel je SEO content dat jaarrond voor bezoekers zorgt. In onze gratis whitepaper lees je hoe je met Hygiene Content je bezoekers bereikt, helpt én inspireert.

Vraag hier jouw gratis whitepaper aan!

Onze expert zegt:

Irma,
Online Marketeer
 • Meer verkeer door goede vindbaarheid in Google!
 • Waardevolle content die je bezoekers helpt en inspireert
 • Sterke relatie met je doelgroep
Vraag hier jouw gratis whitepaper aan!

Wat is SEO copywriting?

SEO copywriting is het schrijven van webteksten die geoptimaliseerd zijn voor zoekmachines. Door op de juiste wijze SEO teksten te ontwikkelen kun je hogere posities behalen in Google. Dit zorgt voor meer organisch verkeer naar je website met als uiteindelijk doel meer conversie!

SEO copywriting bij Partout d.n.a. betekent:

 • SEO teksten die zorgen voor een betere vindbaarheid
 • SEO teksten die de bezoekers overtuigen tot conversie

Waarom is SEO copywriting belangrijk?

Geoptimaliseerde content zorgt ervoor dat zoekmachines weten waar je website of pagina over gaat. Zo kan de website gematcht worden aan relevante zoekopdrachten. Het schrijven van SEO teksten die zorgen voor betere zoekwoordposities, meer verkeer en meer conversie op de pagina’s, heeft zich door de jaren heen ontwikkeld tot specialistisch werk. Zoekmachines als Google worden steeds slimmer en stellen steeds meer eisen aan SEO content. Het is daarom belangrijk om als SEO copywriter continue op de hoogte zijn van de ontwikkelingen binnen de zoekmachines om hier op in te kunnen spelen.

Wat zijn goede SEO teksten?

Om een goede positie te behalen in de zoekresultaten moeten SEO teksten onder andere voldoen aan de volgende richtlijnen:

 • Een goede SEO-tekst is gebaseerd op een goed gefundeerde zoekwoorden analyse
 • De webteksten zijn eenvoudig leesbaar voor scannende lezers
 • De SEO teksten bevatten relevante interne links met de goede anchorteksten
 • Er is een overtuigende call-to-action aanwezig
 • SEO teksten zijn volledig en concreet en hebben een goede concurrentiepositie
 • De juiste focuszoekwoorden zijn op een goede manier verweven door te tekst
 • Ze zijn geoptimaliseerd voor featured snippets en zijn ‘voice proof’
 • Maar! Je schrijft nooit vóór een zoekmachine. Je schrijft voor een bezoeker, en je optimaliseert voor de zoekmachine.

Zoekwoorden onderzoek (keyword research)

Als vertrekpunt voor het schrijven van SEO teksten is het belangrijk om eerst een goed zoekwoorden onderzoek te doen. Er kan een hele mooie en fijne leesbare tekst geschreven worden, maar wat heb je daar aan wanneer het zich richt op de verkeerde zoekwoorden? Daarom voeren we bij Partout d.n.a. eerst een uitgebreide zoekwoorden analyse uit, waarbij we de volgende factoren in kaart brengen:

 • Wat is het zoekgedrag van de doelgroep?
 • Welke vragen heeft de doelgroep binnen het onderwerp?
 • Wat zijn veelgebruikte zoekwoorden?
 • Wat is het maandelijkse zoekvolume voor deze zoekwoorden?
 • Hoe groot is de concurrentie voor de zoekwoorden?

Op basis van ons zoekwoorden onderzoek kunnen we per SEO pagina bepalen op welke zoekwoorden de tekst zich gaat focussen. Hierbij zoeken we naar een combinatie van een hoge relevantie, veel zoekvolume en een concurrentieniveau waarbij het ook daadwerkelijk mogelijk is om een hoge positie te behalen. Vanuit een adviserende rol zullen we in overleg samen de focus zoekwoorden bepalen.

Lees ook deze cases:

Training SEO copywriting

Zoals je hebt kunnen lezen is de content van je website een van de belangrijkste onderdelen van zoekmachine optimalisatie. Wil je zelf aan de slag met SEO teksten schrijven? In onze training SEO copywriting leren wij je de basis van zoekmachinegericht schrijven. We leggen je uit hoe het ideale proces verloopt, wat do’s en dont’s zijn en uiteraard kruip je zelf in de huid van een SEO-copywriter.

SEO teksten laten schrijven?

Wanneer je aan de slag wilt met SEO copywriting, staan onze specialisten ook voor je klaar! Wij kunnen de volledige SEO copywriting uit handen nemen, maar ook onderdelen van het proces zoals het zoekwoorden onderzoek, content creatie, optimaliseren van content én het plaatsen van de SEO teksten.

Partout d.n.a. heeft ervaring met SEO copywriting voor mooie merken als Dela, CBR Oogfonds en Longfonds.

Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Neem contact met ons op ›

Wat vinden onze klanten?

Partout scoort een 5 uit 5 op basis van 1 beoordelingen

Eén van de aandachtspunten van Fello is organische groei creëren op de website. Om te zorgen dat de content die we plaatsen goed is qua SEO volgden we een training bij Partout. We kregen nuttige tips en leidraden en gingen ook meteen praktisch aan de slag met 2 door ons geschreven artikelen. Veel geleerd en Irma is ook een fijne trainster!

Rating 5
4Vacatures open!