Partout d.n.a.
Expertise

SEO copywriting

Zoekmachine optimalisatie is een voorwaarde voor het succes van de online marketingstrategie. Een onderdeel is SEO copywriting: teksten die de bouwsteen zijn voor de vindbaarheid en conversie van je website.

Wanneer je het organische verkeer van je website wilt vergroten door hogere posities in Google, is het vertrekpunt SEO copywriting. Unieke, kwalitatieve en relevante SEO teksten zijn de bouwsteen voor de vindbaarheid en conversie van je website. Heb je advies nodig op het gebied van SEO copywriting of wil je SEO teksten laten schrijven? De specialisten van Partout digital native agency helpen je graag!

Hoe ontwikkel je SEO content?

Met het Hero, Hub, Hygiene model ontwikkel je SEO content dat jaarrond voor bezoekers zorgt. In onze gratis whitepaper lees je hoe je met Hygiene Content je bezoekers bereikt, helpt én inspireert.

Vraag hier jouw gratis whitepaper aan!

Onze expert zegt:

Irma,
Online Marketeer
 • Meer verkeer door goede vindbaarheid in Google!
 • Waardevolle content die je bezoekers helpt en inspireert
 • Sterke relatie met je doelgroep
Vraag hier jouw gratis whitepaper aan!

Wat is SEO copywriting?

SEO copywriting is het schrijven van webteksten met als doel om hogere zoekwoordposities in Google te verkrijgen. Wanneer je voor een bepaald zoekwoord wilt ranken in Google is het belangrijk dat dit zoekwoord, samen met relevante thema’s, veel voorkomt op de site. Door op de juiste wijze SEO teksten te ontwikkelen kun je hogere posities behalen in Google. Dit zorgt voor meer verkeer naar je website met als uiteindelijk doel meer conversie!

SEO copywriting bij Partout d.n.a. betekent:

 • SEO teksten die zorgen voor een betere vindbaarheid
 • SEO teksten die de bezoekers overtuigen tot conversie

Wat zijn goede SEO teksten?

Het schrijven van SEO teksten die zorgen voor betere zoekwoordposities, meer verkeer en meer conversie op de pagina’s, heeft zich door de jaren heen ontwikkeld tot specialistisch werk. Zoekmachines als Google worden steeds slimmer en stellen steeds meer eisen aan SEO content. Om een goede positie te behalen in de zoekresultaten moeten SEO teksten onder andere voldoen aan de volgende richtlijnen:

 • Een goede SEO-tekst is op de eerste plaats geschreven voor de bezoekers van je pagina en niet voor de zoekmachine.
 • De webteksten zijn eenvoudig leesbaar voor scannende lezers.
 • De SEO-tekst behandelt een breed thema en is niet specifiek geschreven voor één zoekwoord.
 • De SEO teksten bevatten relevante interne links.
 • Er is een overtuigende call-to-action aanwezig.

Zoekwoorden onderzoek

Als vertrekpunt voor het schrijven van SEO teksten is het belangrijk om eerst een goed zoekwoorden onderzoek te doen. Er kan een hele mooie en fijne leesbare tekst geschreven worden, maar wat heb je daar aan wanneer het zich richt op de verkeerde zoekwoorden? Daarom voeren we bij Partout d.n.a. eerst een uitgebreide zoekwoorden analyse uit, waarbij we de volgende factoren in kaart brengen:

 • Wat is het zoekgedrag van de doelgroep?
 • Welke vragen heeft de doelgroep binnen het onderwerp?
 • Wat zijn veelgebruikte zoekwoorden?
 • Wat is het maandelijkse zoekvolume voor deze zoekwoorden?
 • Hoe groot is de concurrentie voor de zoekwoorden?

Op basis van ons zoekwoorden onderzoek kunnen we per SEO pagina bepalen op welke zoekwoorden de tekst zich gaat focussen. Hierbij zoeken we naar een combinatie van een hoge relevantie, veel zoekvolume en een concurrentieniveau waarbij het ook daadwerkelijk mogelijk is om een hoge positie te behalen. Vanuit een adviserende rol zullen we in overleg samen de focus zoekwoorden bepalen.

Lees ook deze cases:

Training SEO copywriting

Zoals je hebt kunnen lezen is de content van je website een van de belangrijkste onderdelen van zoekmachine optimalisatie. Wil je zelf aan de slag met SEO teksten schrijven? In onze training SEO copywriting leren wij je de basis van zoekmachinegericht schrijven. Door opdrachten ontdek je hoe zoekmachines jouw content indexeren en hoe je de vindbaarheid kunt vergroten.

SEO teksten laten schrijven?

Wanneer je de SEO teksten wilt laten schrijven staan onze specialisten ook voor je klaar! Wij kunnen de volledige SEO copywriting, van zoekwoorden onderzoek tot content creatie én plaatsing, helemaal uit handen nemen.

Partout d.n.a. heeft ervaring met SEO copywriting voor mooie merken als Greenco, Sanofi, Oogfonds en Longfonds.

Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken.

+31 (0)40 285 15 25 irma@partout.nl
7Vacatures open!