Partout d.n.a.

Met onze ‘online tools’ kunnen werksessies en belangrijke vergaderingen gewoon doorgaan! Zo doen we dit samen met jou

Blog

Camera ready… Action! Wat weet jij over video content?

Geschreven door Kristianne Lie Kwie op 14 september 2017

“Video is groot! En het gaat nog veel groter worden.” Dat was de aftrap van de video workshop bij Partout van Daan Viergever van Viduate. Om goed bij te blijven in de branche vinden wij het bij Partout belangrijk om met regelmaat nieuwe informatie tot ons te nemen. Daarom bevonden we ons dit keer met een team van collega’s in de wereld van video. Dat video steeds groter wordt wisten we al, maar wat zijn belangrijke ontwikkelingen? En waar moet op worden gelet?

Begin bij het begin

Video is een mooi middel om de aandacht van je doelgroep te trekken. Maar een goed doordachte strategie is van belang. Klinkt logisch, hoewel daar toch niet altijd bij stil wordt gestaan. Wil je het gebruik van video laten slagen, dan moet je jezelf eerst afvragen wat je doelstellingen zijn. Denk hierbij aan: welk effect moet de video hebben? Wat moet je doelgroep ermee doen? En waar moet de video aan bijdragen? Plaats daarbij de video in een groter plaatje. Welk doel heeft de video met betrekking tot je content strategie? En hoe pak je dat aan?

Video als onderdeel van de klantreis

De ene video is de andere natuurlijk niet. Afhankelijk van je doel, wordt de inhoud en vorm bepaald. De klantreis geeft een houvast aan het type video dat het beste kan worden gebruikt. Denk altijd na over op welk moment binnen de klantreis je welk soort video content gaat laten zien. Volgens Viduate zijn verschillende type video’s in te delen in de volgende fase van de klantreis:

  • Awareness
  • Consideration
  • Decision
  • Retention

Kijkend naar de algemene klantreis, zoals hieronder is afgebeeld, zien wij mogelijkheden in alle fases. Dit hangt allemaal samen met het doel van de video.

Iemand die zich nog aan het begin van de klantreis bevindt, benader je anders dan iemand die al in de beslissingsfase is aangekomen. Een visie die we bij Partout ondersteunen. Als je weet welke reis de klant aflegt, kan je ze beter voorzien van relevante content. Een mood film, commercial, testimonial of instructie video dienen dan ook allemaal een ander doel. Welke vorm is voor jou relevant en draagt bij aan je (business)doelstellingen? Dit gaf heldere inzichten in de mogelijkheden van video content.

Videomarketing en work in progress

Naast de klantreis kwamen ook onderwerpen als videomarketing, virtual reality (VR) en verschillende voorbeelden van interactieve video aan bod. Eigen werk van Viduate werd laten zien, maar ook voorbeelden van grote merken als Samsung, Coca-Cola en HP. Van uitgebreide producties tot korte filmpjes die je met je telefoon zou kunnen maken. Want ook met eenvoudig geproduceerde video’s kan je een groots resultaat bereiken, afhankelijk van je doel.

Tot slot hebben we ‘work in progress’ van Partout geanalyseerd. Met alle tips en informatie die we deze dag tot ons hebben kunnen nemen zijn we weer vol inspiratie om verder mee aan de slag te gaan. Benieuwd naar dit eindresultaat? Houd onze website de komende tijd in de gaten!

Wil je graag vrijblijvend sparren over hoe je de juiste content afstemt op de fases van de customer journey? Of kan je hulp gebruiken bij één van de stappen in het proces? Wij helpen je graag verder!

Elke organisatie, project of probleemstelling vraagt om een andere aanpak van digital marketing om tot een optimaal resultaat te komen. Als Partout zijn we zo ingericht dat we voor iedere organisatie en elk digital marketing vraagstuk een passende oplossing bieden. Of dat nu de uitvoering van een project is van A tot Z, een training op maat of sparren met een expert, waarna je zelf verder aan de slag gaat.

9Vacatures open!